Amila Bećirović predstavlja BiH na Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici u Valenciji

0
Radiosarajevo.ba

Seniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine i članica Kluba ritmičko-sportske gimnastike Sloboda" Tuzla Amila Bećirović će zajedno sa trenericom Svitlanom Tinjić predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu ritmičke gimnastike za seniore koje se održava 23.-27. augusta u Valenciji.

Amila je nakon odličnog nastupana Evropskom prenstvu u Baku ostvarila je plasman za ovo Svjetsko prvenstvo i kao jedina predstavnica Bosne i Hercegovine predstavljati će državu na smotri najboljih svjetskih gimnastičarki.

Amila Bećirović i trenerica Svitlana Tinjić u Valensiju putuju u nedjelju gdje će na Svjetskom prvenstvu nastupiti u konkurenciji 230 gimnastičarki iz 62 zemlje. Amila je i prethodne godine na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu ostvarila plasman za učešče na Svjetskom prvenstvu za seniore u Sofiji kao jedina predstavnica države.

Otkriveno šta se desilo kada je Novak Đoković pogođen flašom na Mastersu u Rimu

Za Amilu Bećirović će ovo biti drugi nastup na Svjetskom prvenstvu. Svemu ovomu pethodilo je puno truda, rada, vremena i odricanja. Sav taj uloženi trud se isplatio. Nakon nastupa na Evropskom prvenstvu u Baku u maju ove godine, odmah su počele pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo.

Amila je zajedno sa trenericom Svitlanom Tinjić trenirala tokom čitavog ljeta a imali su i pripreme u Ulcinju gdje su imali po 4 treninga dnevno. Amila će na ovom prvenstvu nastupiti sa sva 4 rekvizita, što predstavlja poseban izazov, međutim nadamo se da će sve proći u najboljem redu i našoj Amili želimo puno sreće na Svjetskom prvenstvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak