Zrinjski rutinski, Radnik brani veliku prednost, Široki na teškom zadatku

Radiosarajevo.ba
Zrinjski rutinski, Radnik brani veliku prednost, Široki na teškom zadatku

Revanš susreti prvog kola kvalifikacija za Europsku ligu na rasporedu su danas, a svoje utakmice odigrat će predstavnici Bosne i Hercegovine Zrinjski, Radnik i Široki Brijeg.

Viceprvak Bosne i Hercegovine ekipa mostarskog Zrinjskog na stadionu Pod Bijelim brijegom ugostit će Akademiju Pandev, a Plemići u susret ulaze sa tri gola prednosti iz Skoplja (0:3).

"Imamo dobar rezultat, ali svi znaju kakav je nogomet i sigurno je da ćemo u uzvratu biti maksimalno ozbiljni i mobilizirani kako bismo došlo do našeg cilja, a to je plasman u sljedeće kolo Europske lige", rekao je uoči utakmice trener Zrinjskog - Hari Vukas.

Radnik iz Bijeljine će nakon velike pobjede u Banjoj Luci protiv Spartaka, gostovati u Trnavi u revanš susretu. Radnik je u prvom duelu slavio 2:0, a Žižović poziva na oprez.

"Svjesni smo zadatka koji je pred nama, imamo lijepu prednost, ali ne smijemo da se opustimo pošto je rezultat 2:0 najopasniji i najnepredvidiviji u fudbalu. Zna da zavara i toga treba da se čuvamo. Nema opuštanja. Igrači znaju ko je nasuprot njih i da će Slovaci, sigurni smo, nastojati svim sredstvima da nas eliminišu. Mislim da bi jedna lopta u mreži domaćina rešila mnoge stvari i nama olakšala put u drugo kolo kvalifikacija za Evropsku ligu", rekao je uoči utakmice trener Radnika Mladen Žižović.

Najteži zadatk imat će Široki Brijeg koji gostuje kod Kairat Almatyja u Kazahstanu. Prvi susret na Pecari završen je pobjedom gostiju rezultatom 2:1.

"U prvom susretu na domaćem travnjaku mogli smo dosta toga saznati jedni o drugima. Kairat je pokazao svoju kvalitetu i ozbiljnost u radu i pobijedio. Nažalost, tada smo izgubili nakon dviju individualnih grešaka, premda smo propustili nekoliko izglednih prilika. Ipak, sutra je druga utakmica, a vjerujem kako će biti i drugačija igra našeg suparnika pred domaćom publikom. Iako domaćini imaju rezultat na svojoj strani, došli smo odigrati muški i pokušati nametnuti svoj ritam igre. Pokazali smo kako se možemo nositi s kvalitetnim suparnikom. Spremni smo dati svoj maksimum, kazao je trener NK Široki Brijeg Goce Sedloski na konferenciji za medije uoči sutrašnje uzvratne utakmice 1. kola kvalifikacija za Europsku ligu.

Kairat i Široki Brijeg prvi će na teren u 16 sati i 30 minuta. Zrinjski će Akademiju Pandev ugostiti od 19 sati, a duel Spartaka i Radnika iz Bijeljine počinje u 20 sati i 45 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak