Zrinjski i Sarajevo danas u Mostaru igraju veliki derbi Premijer lige

1
Radiosarajevo.ba
Zrinjski i Sarajevo danas u Mostaru igraju veliki derbi Premijer lige

Fudbaleri Zrinjskog i Sarajeva danas će u Mostaru odigrati veliki derbi 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zanimljivo, bit će ovo utakmica između lidera na tabeli i posljednjeplasirane ekipe. Naravno, razlog što je Zrinjski posljednji na tabeli leži u činjenici što je mostarska ekipa odigrala samo tri susreta do sada u sezoni.

Ekipa u ovaj duel ulaze u različitim raspoloženjima. Sarajevo je sredinom sedmice pobijedilo Leotar u Zenici sa 3:0, dok je Zrinjski izgubio od Borca 1:0. Prije toga Plemići su na šokantan način ispali iz Konferencijske lige.

Velika fešta u Kragujevcu zbog uspjeha Bosanca. Hit Dine Merlina posvećen Feđi Dudiću

Bekić i Vranješ novi fudbaleri Slobode

“S obzirom na kvalitet Zrinjskog, sigurno je jedna od najtežih utakmica. Međutim meni je uvijek bilo drago igrati derbi utakmice gdje i kvalitet dolazi do izražaja, da i ti odmjeriš da vidiš na kojem si stadiju. Mislim da utakmica dolazi u jako dobro vrijeme za nas, povezali smo tri dobre utakmice, zadnju smo i pobjedili nakon čega sigurno samopouzdanje raste.

Zrinjski je izmoren od Evrope, možda više psihički nego fizički, jer primiti gol u onakvom trenutku utakmice jako boli, već je ostavilo posljedice na utakmici protiv Borca, gdje je bez obzira i teren što je bio loš za igru, sigurno da nisu bili na pravom nivou. Očekujemo i taj neki psihološki trenutak koji kod njih nije u najboljem redu, da probamo da to iskoristimo i da se prezentujemo u što boljem izdanju”, kazao je Dudić u najavi derbija. 

Ovaj susret počinje u 19 sati.

U istom terminu na Pecari duel počinju Široki Brijeg i Borac, a prije toga meč 9. kola će odigrati Leotar i Posušje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak