Zmajevi u martu protiv Engleske ili Holandije?

Radiosarajevo.ba
Zmajevi u martu protiv Engleske ili Holandije?

Foto: Fotoservis.info

Nogometna reprezentacija Engleske sljedeće godine u martu ili maju mogla bi u prijateljskoj utakmici ugostiti bh. reprezentaciju. Budući da se u grupi SP   Englezi nalaze sa Slovenijom, trener Otočana Fabio Capello u pripremama reprezentacije tražit će slične protivnike.

Ovi mogućnost nije demantirao ni v.d. generalnog sekretara Munib Ušanović, koji tvrdi da je sa Ćirom o ovoj temi već razgovarao.

"Nakon izvlačenja grupa, sada su samo sekunde u pitanju. Prijateljske utakmice biće najvažniji dio priprema reprezentacijama koje su se plasirale na SP i mi tu tražimo svoju šansu. Postoji lista reprezentacija koje su zauzete, a koje ne. Očekujemo da dobijemo priliku zaigrati protiv ekipa sa kojima se do sada nikad nismo sastajali, odnosno protiv onih kojima smo interesantni zbog specifičnosti njihove grupe", kaže Ušanović za Oslobođenje.

U grupi sa Slovenijom se također nalaze Alžir i Amerika, tako da nije isključeno da i njihovi nogometni savezi kontaktiraju BiH. Ušanović tvrdi da i čelnici Nogometnog saveza Holandije imaju svojevrsno interesovanje za prijateljski meč protiv Zmajeva.

"Protiv Holanđana nismo nikada igrali, a dobili smo uvjeravanja da ćemo možda odigrati prijateljski duel kada prođu kvalifikacije.", dodao je Ušanović za sarajevski list.

Kako bi ova ideja bila i ostvarena potrudit će se selektor Blažević koji je najavio da će lično pozvati Capella, a kontakata će biti i između nogometnih saveza BiH i Engleske.
 
radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak