Željezničar u Kupu dočekuje Rudar

Radiosarajevo.ba
Željezničar u Kupu dočekuje Rudar

Foto: RadioSarajevo.ba

U srijedu se igraju prvi susreti četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Željezničar će na stadionu Grbavica dočekati Rudar iz Prijedora. Na konferenciji za štampu trener Plavih Amar Osim izjavio je da je protivnik po mjeri jer gosti imaju gotovo isti broj bodova u Ligi kao i Željezničar.

"Teško je u oktobru reći da se okrećemo Kupu. Dvije utakmice protiv Rudara vode nas u polufinale, ali tek tada počinje borba. Protivnik je po mjeri. PO bodovima smo gotovo izjednačeni i ko god kaže da smo bolji reći ću mu da je Rudar neporažen napustio Grbavicu, gdje je čak vodio", rekao je strateg tima sa Grbavice

U prvenstvenom duelu ovih ekipa, ''Rudar'' je izvukao neriješen rezultat u gostima na Grbavici, što rijetkima polazi za rukom, te je sigurno da će i ovaj put pružiti jak otpor i boriti se do kraja utakmice, smatraju u Željezničaru.

''Rudar je neugodna ekipa koja će najvjerovatnije igrati s deset igrača na svojoj polovini terena. Zbog toga nam treba rani gol jer želimo pobijediti najmanje s dve gola razlike'', rekao je Elvis Mešić, odbrambeni igrač Plavih.

U ''Želji'' znaju da je ''Rudar'' opasna ekipa koju ne smiju potcijeniti, ali smatraju da pobjeda neće izostati jer ''ekipa iz Prijedora nije u stanju braniti svoj gol svih 90 minuta''.

Branioc titule osvajača Kupa Bosne i Hercegovine, ekipa Slavije na svom terenu dočekuje Slobodu.

"Ušli smo u ritam srijeda-nedjelja i nakon utakmice sa Olimpikom pred nama je jedna od bitnijih utakmica ove sezone. Neće biti lako, Tuzlaci su težak protivnik i oni su konsolidovali svoje redove i imaju izuzetno kvalitetne pojedince. Jedino na šta mislimo je pobjeda, jer moramo obezbijediti dobar rezultat pred revanš", rekao je šef stručnog štaba Slavije Milimir Odović i dodao: "Dobro poznajemo protivnika i poku[at 'emo napraviti takvu igru da na kraju i mi i naši navijači budemo zadovoljni."

Tuzlaci su najavili da će u Kupu igrati sa najjačim sastavom.

"Kup je naše takmičenje, tu smo specijalisti i nadam se da možemo proći Slaviju. Idemo po povoljan rezultat, a u uzvratu ovjeravamo prolaz dalje", rekao je Tarik Okanopvić, a prenosi Oslobođenje.

Aktualni prvak Bosne i Hercegovine ima možda i najlakšeg protivnika u četvrfinalu Kupa. Zrinjski će na svom terenu ugostiti Slogu iz Doboja.

"Već dosta puta sam ponovio da je Sloga jedna izuzetno kvalitetna ekipa a to su pokazali izbacivši Laktaše i Modriču. Sigurno im motiva neće faliti ni protiv nas, ipak ja prihvatam ulogu favorita u ovom susretu i danas želimo ostvariti pozitivan rezultat što bi za nas bio i remi sa postignutim golom", rekao je Jović za Sportin.ba.

Trebinjski Leotar dočekuje lidera na tabeli Premijer lige ekipu Borca.

"U goste nam dolazi veoma nezgodan i odličan rival. Utakmice s Borcem uvijek nose poseban naboj i poseban su motiv za fudbalere obje ekipe. Imamo velike ambicije u ovom takmičenju, pa samim tim se podrazumijeva da želimo pobjedu u prvoj utakmici. Biće teško. Ne smijemo da kapituliramo na domaćem terenu", rekao je trener Trebinjaca Borče Sredojević, a prenosi Glas Srpske.

Trener gostiju Velimir Stojnić vjeruje da će putnik u polufinale Kupa biti poznat tek nakon druge utakmice.

"Pobjednik će biti poznat poslije dvije utakmice. Naš cilj u Trebinju je da postignemo pogodak i tako olakšamo posao u revanšu na našem stadionu. Imamo svježih igrača koji mogu da odgovore zadacima koje ćemo postaviti na Policama. Odlično poznajemo Leotar kao tim, filozofiju trenera Sredojevića, nikakvih tajni nema. Vjerujem u dobar rezultat po nas", kazao je trener Banjalučana.

Sve utakmice počinju u 14,00 sati, osim susreta na Grbavici koji će početi u 17,00 sati.

Četvrtfinale Kupa BiH:
Sloga – Zrinjski
Željezničar – Rudar
Leotar – Borac
Slavija – Sloboda

Uzvratni susreti na rasporedu petnaest dana kasnije, odnosno 11. 11. 2009. godine u 13.30 sati.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak