Željezničar se osvetio Rudaru

Radiosarajevo.ba
Željezničar se osvetio Rudaru

Foto: fotoservis.info

Nogometaši Željezničara slavili su u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Rudara iz Prijedora sa 3:0. Izabranici Amara Osima već u 8. minuti su došli u vodstvo golom Stanića. Upravo je Stanić najzaslužniji za drugi pogodak Plavih. Mladi igrač Željezničara odlično je prošao po desnoj strani, gurnuo loptu za Bekrića kojem nije bilo teško da je pospremi u mrežu gostiju. Ruder je krajem prvog poluvremena ostao sa igračem manje, jer je glavni sudija Dominković isključio Dobrijevića.

U drugom poluvremenu domaći su imali nekoliko dobrih prilika od kojih je Mešanović promašio najbolju. Važnu pobjedu od tri gola razlike Željezničaru je donio rezervista Bučan lijepim udarcem u sudijskoj nadoknadi. Tim sa Grbavice tako ima veliku prednost pred uzvratni susret u četvrfinalu Kupa BiH. Željezničar se ovom visokom pobjedom osvetio Prijedorčanima za bod koji su odnijeli sa Grbavice u okviru sedmog kola Premier lige BiH.

Nogometaši Borca slavili su na gostovanju u Trebinju sa visokih 0:3. Banjalučane je u vodstvo doveo Bilbija u 26. minuti. Na semaforu je stajalo 0:1 sve do 83. minute kada Jandrić udvostručuje vodstvo gostiju. Konačan rezultat postavio je Maksimović u samom finišu susreta. Treba istaknuti da je Leotar posljednjih dvadeset minuta igrao sa čak dva igrača manje.

Zrinjski je u prvoj utakmici četvrfinala Kupa BiH odradio veliki posao i iz Doboja odnio pojedu od 0:2. Najzaslužniji za pobjedu Mostaraca bio je Krešimir Kordić koji je postigao oba pogotka.

Nogometaši Slavije slavili su protiv Slobode sa 2:0. Domaći su poveli u 32. minuti golom Regoja sa bijele tačke, prethodno je u šesnaestercu gostiju oboren Stanković. Pitanje pobjednika riješeno je početkom drugog dijela kada
Jovanović sa vrha šesnaesterca matira Mujkića. Slavija je tako stekla značajnu prednost pred uzvratni susret protiv Slobode.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak