Dva gola Lendrića i majstorija Stevanovića za trijumf Željezničara

Radiosarajevo.ba
Fudbalski klub Željezničar dočekao je danas na stadionu Grbavica u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Fudbalski klub Olimpic. Slavio je Željezničar rezultatom 3:2.

Plavi do gola dolaze iz prve prilike na utakmici. Marković je odlično proigrao Lendrića, koji zaobilazi Bandovića i u 11. minuti donosi prednost domaćim. U 15. minuti susreta Memija je centrirao, a njegov pokušaj zamalo je završio u mreži gostujuće ekipe. Olimpic je zaprijetio u 28. minuti susreta. Nakon centaršuta je pokušao Mikuličić, ali je Kjosevski sigurno intervenisao.

Dvije minute kasnije pokušao je Lendrić, ali je šutirao u dobro postavljenog Bandovića. Plavi su opet zaprijetili u 34. minuti. Centrirao je Stevanović, a Križman pogađa samo spoljni dio mreže.

U 35. minuti susreta Bandović je kratko odbio loptu nakon udarca Blagojevića, a fudbaleri Željezničara nisu uspjeli zatresti mrežu u nastavku akcije. Novu priliku Plavi su imali minutu kasnije, a ovaj put Križman šutira preko prečke gola Bandovića.

Blagojević je u 43. minuti izveo korner, Miroslav Stevanović šutirao glavom, a njegov udarac zaustavlja Bandović. U narednom napadu Kosorić šutira sa 30 metara, ali preko prečke gola Olimpica. Željezničar do dva gola prednosti dolazi u 45. minuti susreta. Fantastičan pogodak postigao je Miroslav Stevanović.

Novu priliku Plavi su imali u 53. minuti susreta. Nakon centaršuta Križmana glavom je šutirao Marković, a još jednom siguran je Bandović. U nastavku akcije nije se snašao Lendrić. Željezničar prijeti u 66. minuti susreta. Marković je prebacio odbranu Olimpica, a udarac Lendrića brani Bandović.

Olimpic je smanjio u 69. minuti susreta. Asistirao je Alem Plakalo, a mrežu Kjosevskog zatresao Lelić. Željezničar je pokušao u 73. minuti. Šutirao je Marković, a njegov udarac odlazi pored stative Bandovićevog gola. Plavi do trećeg gola dolaze u 80. minuti susreta. Grešku odbrane Olimpica iskoristio je Lendrić i postigao svoj drugi pogodak na utakmici. Kosorić je pokušao nakon kornera u 85. minuti, ali njegov udarac odlazi pored stative gola Bandovića.  Konačnih 3:2 postavio je Alem Plakalo u 90. minuti susreta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak