Zbog ovoga su odustali engleski velikani: Ovo je ponuda Real Madrida koju je prihvatio Kylian Mbappe

0
Radiosarajevo.ba
Zbog ovoga su odustali engleski velikani: Ovo je ponuda Real Madrida koju je prihvatio Kylian Mbappe

Nogometaš PSG-a i francuske reprezentacije Kylian Mbappe bi od narednog ljeta trebao postati član Real Madrida, a sada je otkriveno koliko bi trebao zarađivati. 

Saga o dovođenju Kyliana Mbappea u Real Madrid traje od 2021. godine, a skoro tri godine kasnije, trebala bi dobiti svoj epilog. Međutim, 'Kraljeve' to neće koštati malo.

Prema navodima Mundo Deportiva, Mbappe bi u Madridu trebao zarađivati čak 50 miliona eura godišnje, uz bonus na potpis od nevjerovatnih 120 miliona eura. Uz to, Mbappe će u Madridu imati prava na više od 50 posto zarade na svom imenu, što je najteže palo upravi Kraljevskog kluba. 

Svečano otvorene 30. Sarajevske večeri muzike uz spektakularnu izvedbu 'Carmina Burana'

Zbog ovih 'megalomanskih' zahtjeva su od Mbappea odustala čak dva engleska velikana, Liverpool i Arsenal, prema navodima španskog lista.

Podsjetimo, francuski mediji su prije nekoliko dana objavili da će bez naknade PSG-u Mbappe napustiti Pariz i preći u Madrid u julu 2024. godine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak