Zbog ovoga je Husref Musemić izbačen iz fudbala na pola godine

10
Radiosarajevo.ba
Zbog ovoga je Husref Musemić izbačen iz fudbala na pola godine

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH izrekla je drakonsku kaznu treneru Igmana Husrefu Musemiću (63) zbog nesportskog ponašanja na poluvremenu i nakon prvenstvene utakmice protiv Zrinjskog u Mostaru (7:1), prilikom čega je spomenuo i čelnika N/FS BiH Vicu Zeljkovića.

Musemić je izbačen iz fudbala na period od šest mjeseci, a izrečena mu je i novčana kazna od 3.000 KM.

"Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na sjednici održanoj 22.10.2024 godine, razmatrala je prijavu Komiteta za takmičenje NS/FS BiH i službenih lica utakmice za pokretanje disciplinskog postupka protiv glavnog trenera FK Igman Konjic, Husrefa Musemića zbog prekršaja počinjenog u toku i nakon završetka prvenstvene utakmice 10. kola WWIN lige BiH, HŠK Zrinjski-FK Igman.

Ljubav u srcu Mostara: Pogledajte snimak romatične prosidbe ispod Starog mosta

Donesena je odluka da se Husrefu Musemiću izriče kazna zabrane vršenja funkcije u trajanju od šest mjeseci i novčana kazna u iznosu od 3.000 KM zbog isključenja iz igre i nesportskog ponašanja u poluvremenu i nakon završetka gore navedene utakmice", saopćeno je iz N/FS BiH.

Podsjetimo, Musemić je očigledno nezadovoljan suđenjem i odlukom glavnog arbitra Marija Pejića da u 22. minuti isključi Almira Bekića, a odmah nakon tog i njega lično, verbalno napao kontrolora suđenja na pomenutom meču Admira Šehovića.

Husref Musemić suspendovan na pola godine, kažnjen je i novčano

"Je..m ti majku sarajevsku, pi..o jedna, Šeha je..m te u usta, j..o ti Vico mater", neke su od uvreda i psovki koje je izgovorio Musemić.

Pomenutu situaciju pogledajte u nastavku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak