Xabi Alonso odlučio: Sada je svima jasno zašto će izabrati Bayern ispred Liverpoola

0
Radiosarajevo.ba
Xabi Alonso odlučio: Sada je svima jasno zašto će izabrati Bayern ispred Liverpoola

Xabi Alonso radi sjajan posao na klupi Bayer Leverkusena čime je privukao pozornost europskih velikana, a najveće zanimanje za njega pokazali su Liverpool i Bayern München.

Poznato je da Jurgen Klopp na kraju sezone napušta kormilo Liverpoola, a bez trenera će ostati i Bayern jer čelnici bavarskog kluba ne žele nastavit suradnju s Thomasom Tuchelom.

Oba velikana žele upravo Alonsa koji je vezan ugovorom za popularne ‘Apotekare‘, ali to ga neće zaustaviti da napusti Leverkusen ako to bude htio.

Važna obavijest za građane: Privremena izmjena režima saobraćaja zbog Sarajevskog maratona

Sky Sports je objavio da u Bayernu ne gube vrijeme i da su već kontaktirali Alonsa. Isto je napravio i Liverpool, ali Sky tvrdi da Bayern ima prednost ispred Liverpoola.

Naime, Alonso je u ovom trenutku više zainteresiran da trenersku karijeru nastavi u Bayernu nego u Liverpool jer je svjestan kakav pritisak bi ga dočekao na Anfieldu.

Zbog toga mu se odlazak u Bayern čini kao bezbolnija opcija jer i u slučaju neuspjeha to za njega ne bi predstavljao pretežak udarac jer za taj klub nije vezan kao za Liverpool, piše Sportam.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak