Wenger se vraća na trenersku klupu

AA
Wenger se vraća na trenersku klupu

Arsene Wenger (69), nekadašnji dugogodišnji menadžer Arsenala, kazao je da će se vratiti trenerskom poslu, vjerovatno početkom naredne godine, ali da to neće biti u Engleskoj.

Wenger, koji je 22 godine proveo na klupi "topnika", na kraju prošle sezone odlučio je da napusti londonski klub i od tada se nije bavio trenerskim pozivom.

"Sigurno neću raditi u nekom engleskom klubu. Cijeli život sam posvetio jednom klubu i takvo nešto bi bilo teško, a i ne bi bilo dobro prihvaćeno", naglasio je Wenger za britanske medije.

Francuski stručnjak, koji je s Arsenalom osvojio tri naslova šampiona Engleske i čak sedam pehara u FA kupu, kaže da mu nedostaje fudbal i da je ostao navijač "topnika".

Na klupi ga je zamijenio Unay Emery, koji je solidno startovao. Arsenal je trenutno četvrti na tabeli, a proteklog vikenda je remijem kod Crystal Palacea završio niz od sedam uzastopnih pobjeda.

"Kada mogu da gledam utakmicu, onda sam navijač Arsenala. Sretan sam kada Arsenal pobjeđuje i tužan kada gubi. Dobro je što stvari idu kako treba. Nedostaje mi igra, intenzitet i ljepota fudbala. Rad s timom i razmjena emocija stvari su koje vam nedostaju, ali mi ne nedostaju negativne stvari u utakmicama", zaključio je Wenger.

Francuz je nedavno izjavio da se u januaru namjerava vratiti u fudbal te da ima jako puno zanimljivih ponuda od saveza i klubova iz gotovo cijelog svijeta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak