Velež u Mostaru srušio lidera, Zrinjski protutnjao kroz Tuzlu

Radiosarajevo.ba
Velež u Mostaru srušio lidera, Zrinjski protutnjao kroz Tuzlu

Utakmice desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas, a s početkom u 16 sati na rasporedu su bila tri duela. Velike pobjede upisali su mostarski rivali Velež i Zrinjski.

Velež je na svom terenu napravio preokret protiv lidera na tabeli Tuzla Cityja. Gosti su poveli golom Ubiparipa, a Velež se vratio golovima Brandaa (67, 71) sredinom drugog poluvremena.

Veliku pobjedu u Tuzli upisali su mostarski Plemići. Zrinjski je golovima Rustemovića (42), Gojkovića (49) i Čurjurića sa 3:0 savladao domaću Slobodu. U Bijeljini Radnik je golovima Maksimovića (4, 33) s 2:1 savladao Čelik. Jedini pogodak za Crno-crvene postigao je Dedić u 15. minuti susreta.

U 18 sati sastaju se Sarajevo i Borac na stadionu Asim Ferhatović Hase, dok će u 19 sati na teren Široki Brijeg i Mladost na Pecari. Posljednji duel 10. kola u 20 sati odigrat će Željezničar i Zvijezda 09. 

Loading...

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak