Vatreni preokretom do pobjede: Hrvatska u finalu Lige nacija

6
Radiosarajevo.ba
Vatreni preokretom do pobjede: Hrvatska u finalu Lige nacija

Nogometna reprezentacija Hrvatske je večeras savladala selekciju Nizozemske rezultatom 4:2 u prvom polufinalu na turniru u Roterdamu, u okviru završnice Lige nacija.

Prvih pola sata meča u Roterdamu nije ponudilo previše uzbuđenja, da bi domaćin poveo u 34. minuti.

Strijelac je Donyell Malen. Odigrali su Nizozemci akciju po desnoj strani, a Wieffer je proslijedio loptu do usamljenog Malena na lijevoj. Napadač Borussije šutem iskosa neodbranjivo je pogodio dalji ugao Livakovićevog gola.

Crnogorci ogorčeni pjesmom na proslavi mature: ‘Djeca su sve dalje od civilizacije’

Rezultat se nije mijenjao do odlaska reprezentacija na odmor.

U 53. minuti bio je penal za Hrvatsku Modrić je pao u kaznenom prostoru. Gakpo je povukao Modrića pred sucem. U 55. minuti Kramarić je rutinski pucao po sredini gola, dok se golman Nizozemske bacio u svoju desnu stranu. Vatreni su izjednačili.

U 72. minuti ponovo ludnica u Rotterdamu. Strijelac je Mario Pašalić. Ivanušec je smirio loptu u kaznenom prostoru Nizozemske pa sjajnim, oštrim dodavanjem uposlio Pašalića, koji je plasirao loptu pored nemoćnog Bijlowa.

Prvo polufinale Lige nacija: Hrvatska i Nizozemska u borbi za veliko finale

Nizozemska je zabila 30 sekundi prije kraja. Gol je zabio Noa Lang nakon novog ubačaja Nizozemaca, lopta se nekoliko puta odbila, a Lang je pogodio u gornji dio mreže. Sekunde su dijelile Hrvatsku od finala Lige nacija...

Na kraju regularnog dijela rezultat je bio 2:2.

U 97. minuti Petković je postigao novi gol za Vatrene, rezultat je bio 2:3.

Na kraj prvog produžetka, 'vatreni' opet vode!

U 106. minuti kapiten Vatrenih Luka Modrić postigao je novi pogodatak, Hrvatska vodi 4:2. Modrić izlazi iz igre uz gromoglasnu podršku sa stadiona. 

Novi susret Vatreni imaju u nedjelju, kada će od 20.45 sati igrati protiv boljeg iz sutrašnjeg polufinala između Španjolske i Italije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak