Uzbudljiv početak sezone: VAR debituje u Gabeli, dok Željezničar na Grbavici dočekuje Široki Brijeg

0
Radiosarajevo.ba
Uzbudljiv početak sezone: VAR debituje u Gabeli, dok Željezničar na Grbavici dočekuje Široki Brijeg

Nova sezona Wwin lige Bosne i Hercegovine starta danas, 3. augusta, s uzbudljivim utakmicama. Na rasporedu su dva ključna susreta: GOŠK će u 18:45 sati na svom stadionu ugostiti Radnik, dok će večeras u 21:00 Željezničar na stadionu Grbavica dočekati Široki Brijeg.

Utakmica između GOŠK-a i Radnika predstavlja posebnu priliku jer će se u Gabeli prvi put primijeniti VAR tehnologija u bh. prvenstvu. Glavni sudija Irfan Peljto iz Sarajeva bit će odgovoran za suđenje, dok će VAR sobu nadzirati Sabrija Topalović iz Zenice.

U večernjem terminu, Željezničar će nastojati popraviti dojam nakon prošle sezone u kojoj su se borili za opstanak. Tim predvođen novim trenerom Denisom Ćorićem i brojnim novim igračima pokušat će ostvariti bolji rezultat. S druge strane, Široki Brijeg također ulazi u sezonu s promjenama i mogućnošću da bude u nepovoljnom položaju zbog snažne podrške domaćih navijača.

Ubistvo u BiH: Komšija napao komšiju nožem - osumnjičeni ima 63 godine, a žrtva 66

Za večernji susret na Grbavici, glavni sudija bit će Luka Bilbija iz Prijedora, dok će VAR sobu nadgledati Ermin Sivac iz Zenice.

Obje utakmice bit će prenošene uživo na kanalima Arene Sport.

Raspored utakmica:

18:45 GOŠK - Radnik
21:00 Željezničar - Široki Brijeg

Ne propustite početak nove uzbudljive sezone Wwin lige!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak