Utakmice 2. kola Premijer lige BiH će početi minutom šutnje u čast Dženana Uščuplića

0
Radiosarajevo.ba
Utakmice 2. kola Premijer lige BiH će početi minutom šutnje u čast Dženana Uščuplića

Nogometni savez Bosne i Hercegovine potvrdio je da će sve utakmice 2. kola Wwin lige biti počete minutom šutnje u znak poštovanja prema Dženanu Uščupliću, koji je tragično preminuo.

Uščuplić je preminuo u četvrtak tokom planinarenja na Zelengori, kada je podlegao povredama uzrokovanim udarom groma.

Vijest o smrti 48-godišnjeg bivšeg igrača i trenera FK Sarajevo duboko je pogodila cijelu Bosnu i Hercegovinu, a posebno navijače Bordo kluba, u kojem je Uščuplić ostavio značajan trag.

U hotelu u Hrvatskoj se šire salmonela i Escherichia coli: 30-ak djece završilo u bolnici

U subotu, 10. augusta, prvo će se igrati utakmica između Slobode i Posušja na Tušnju s početkom u 18:45, dok će od 21 sat na teren izaći Velež i Željezničar.

U nedjelju, 11. augusta, na programu su mečevi RadnikŠiroki Brijeg u 18:45 u Bijeljini i GOŠK – Zrinjski u 21 sat u Gabeli. U ponedjeljak, 12. augusta, Sloga i Sarajevo će se susresti u Doboju s početkom u 17:30 sati.

Komemoracija u čast preminulog Uščuplića bit će održana u utorak, 13. augusta, u Pozorištu mladih u Sarajevu s početkom u 18 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak