UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Srbije

3
Radiosarajevo.ba
UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Srbije

Europska fudbalska organizacija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije, objavljeno je na službenim internetskim stranicama UEFA-e.

U pitanju su događaji tokom duela prvog kola grupe C Europskog prvenstva između Engleske i Srbije u Gelsenkirchenu u kojem su engleski fudbaleri slavili s minimalnih 1:0.

Kako navodi UEFA, srbijanski navijači su tada ubacivali razne predmete na teren, a ujedno su poslali provokativne poruke kojima nije mjesto na sportskim terenima.

Zoran Milanović i danas u posjeti BiH: Evo gdje dolazi i kojim povodom

Ranije tokom ponedjeljka UEFA je dobila prijavu od strane Kosovskog fudbalskog saveza koji je ukazao na neprimjereno ponašanje navijača Srbije navodeći kako su "istaknuli neprimjerene zastave i transparente" te "uzvikivali neprimjerene poruke protiv Kosova".

Uz sve to je Kosovski fudbalski savez zatražio striktno kažnjavanje zbog ponavljanja sličnih incidenata u režiji srbijanskih navijača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak