Danas žrijeb Europske lige: Željezničar i Sarajevo saznali potencijalne rivale

Radiosarajevo.ba
Danas žrijeb Europske lige: Željezničar i Sarajevo saznali potencijalne rivale
Bosna i Hercegovine ni ove nogometne sezone neće imati predstavnika u Ligi prvaka. Već nakon prve prepreke bh. šampion Zrinjski je ispao iz najelitinijeg europskog takmičenja.

Mostarci će danas, zajedno sa čelnicima i navijačima FK Željezničar i FK Sarajevo zato s posebnom pažnjom pratiti žrijeb trećeg pretkola Europske lige

Tri naša tima u 12.45 sati u Nyonu saznat će potencijalne protivnike u ovom pretkolu. Naravno, ako prođu prepreke u drugom pretkolu. 

Podsjetimo, Zrinjski od 19 sati u četvrtak u drugom pretkolu dočekuje Vallettu, a od 20.30 sati prolaze će tražiti Željezničar protiv Apollona kući na Grbavici,  te Sarajevo na gostovanju u Reggio Emiliji protiv Atalante

Tim s Koševa uoči žrijeba nalazi se u drugoj grupi. Potencijalni protivnici su im ukrajinska Zorya, te bolji iz duela Hapoel Haifa - Hafnarfjordur, Viitorul - Vitesse, Shakhtyor Soligorsk - Lech i Nordsjelland - AIK.

Željezničar nalaze u petoj grupi. U slučaju da izbace Apollon igrači bi protiv Brondbyja, Craiove, te boljeg iz duela LASK - Lillestrom, Jagiellonia - Rio Ave, Dinamo Brest - Atromitos i Honved Budimpešta - Progres Niederkorn.

S druge strane, mogući protivnici Zrinjskog su poraženi iz duela: Ludogorets Razgrad - Vidi, CFR Cluj - Malmö, BATE Borisov - HJK Helsinki, Shkëndija - Sheriff i Legia Varšava - Spartak Trnava. 


U 12 sati na rasporedu je žrijeb trećeg pretkola Lige prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak