Turski stručnjak predstavljen u Mostaru: 'Za Velež znam od malih nogu. Igrat ćemo ofanzivno'

0
Radiosarajevo.ba
Turski stručnjak predstavljen u Mostaru: 'Za Velež znam od malih nogu. Igrat ćemo ofanzivno'

Turski stručnjak Irfan Buz, novi trener Veleža, predstavio se danas mostarskim novinarima kazavši tom prigodom kako je sretan i počašćen što je dobio ovaj posao.

Buz se novinarima obratio na njemačkom, bosanskom i turskom jeziku, istaknuvši kako ne želi trošiti previše riječi i da će on pričati na terenu.

"Ići ćemo korak po korak. Želim pogledati prvu utakmicu, izanalizirati je... Možemo mi ovdje nešto pričati, ali istina je na terenu", kazao je.

Google počeo s brisanjem Gmail računa: Ako želite spasiti podatke, ovo trebate napraviti

Dodao je kako za Velež zna od malih nogu i da ga je kao dječak gledao u tadašnjem Kupu UEFA.

"DNK Veleža je ofanzivni nogomet, ali kad igrate tako morate biti fizički spremni. To je pod broj jedan. Ja kao i navijači volim ofanzivni nogomet i Velež će tako igrati, ali moramo ići korak po korak. Fizička sprema ja najvažnija, onda slijed taktička i mentalna snaga", poručio je Buz.

Premijeru na klupi Veleža Buz će imati u subotu na gostovanju u Tuzli kod Slobode.

"Pravimo već analizu sljedećeg protivnika. Sloboda je dobra momčad i mi moramo biti kompaktni da dođemo do dobrog rezultata" kazao je Buz.

On je već treće trenersko rješenje na klupi Veleža u ovoj sezoni. Na startu je Rođene vodio Austrijanac hrvatskih korijena Damir Čanadi, nakon što je dobio otkaz klub je privremeno vodio dvojac Samir Merzić i Avdo Kalajdžić, dok bi turski trener trebao biti dugoročno rješenje.

Irfan Buz rođen je 1967. godine u Istanbulu, a s četiri godine s roditeljima je preselio u Njemačku.

Osam godina radio je kao trener u omladinskim kategorijama njemačke reprezentacije, a nakon toga vodio je klubove SpVg Otpe, FC Iserlohn, Bursaspor, Gencerbirligi, Osmanlispor, Kasimpasu, Yeni Malatyaspor, Giresunspor i Sanliurfaspor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak