Tottenhamovoj zvijezdi zbog 'jako loše šale' prijeti suspenzija od 12 utakmica

0
Radiosarajevo.ba
Tottenhamovoj zvijezdi zbog 'jako loše šale' prijeti suspenzija od 12 utakmica

Engleski nogometni savez (FA) pokrenuo je disciplinski postupak protiv igrača Tottenhama Rodriga Bentancura jer je na rasnoj osnovi uvrijedio suigrača Son Heung-mina.

U intervjuu za urugvajsku televiziju u junu, voditelj Canala 10 je urugvajskog ‘superstara’ pitao za dres napadača Tottenhama, na što je on odgovorio: "Sonnyjev? Mogao bi biti Sonnyjev rođak, svi izgledaju isto".

Bentancur se nakon toga ispričao na društvenim mreža i kazao da su njegovi komentari "jako loša šala". FA je objavio da je 27-godišnji Urugvajac "optužen za navodno kršenje FA pravila E3 zbog nedoličnog ponašanja u vezi s intervjuom za medije".

Emotivno na otvaranju AJB DOC festivala: Pogledajte kako Sarajevo pozdravlja Ashiru Darwish

FA je kazao da ova izjava predstavlja "teško kršenje s obzirom na to da uključuje pozivanje, bilo izričito ili implicitno, na nacionalnost i/ili rasu i/ili etničko podrijetlo".

Što se tiče dužine suspenzije, zakoni FA-a tvrde da će se regulatornim komisijama preporučiti "sankcije od 6 do 12 utakmica neigranja."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak