Torcida bojkotuje derbi Hajduk - Dinamo

Radiosarajevo.ba
Torcida bojkotuje derbi Hajduk - Dinamo

Klub navijača Torcida danas je javno pozvao sve navijače Hajduka na prosvjedni izostanak s prvenstvene utakmice između Hajduka i Dinama, koja se na Poljudu igra za dva dana.

Na taj način Torcida želi izraziti nezadovoljstvo višegodišnjim načinom vođenja Hajduka, od bivših uprava do sadašnje garniture koji su klub doveli do upravljačke i rezultatske propasti, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u sjedištu Torcide, javila je Hina.

"Svojim nedolaskom na utakmicu želimo poslati poruku i preplaćenim igračima koji svojim sramotnim pristupom na terenu ne zaslužuju nositi Hajdukov dres", navodi se u Torcidinom pozivu upućenom navijačima.

"Ovo je najtužnija i najteža odluka koju je Torcida ikada donijela za 59 godina svog postojanja. Posebice je tužno što nećemo ići na derbi utakmicu protiv Dinama, ali tako će naša odluka najbolje odjeknuti", rekao je na konferenciji za novinare tajnik Kluba navijača Torcida Stipe Lekić.

Dodao je kako je takvu odluku donijela cjelokupna Torcida i sve njene podružnice u Hrvatskoj i inozemstvu.

Pripadnici Torcide na dan odigravanja utakmice otići će do stadiona, ali neće odlazit na tribine nego će se vratiti na Stari plac (bivši Hajdukov stadion) i ondje posredstvom video projektora gledati utakmicu.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak