Ten Hag spremio zanimljivu "zamku" Guardioli u borbi za trofej Community Shielda?

0
Radiosarajevo.ba
Ten Hag spremio zanimljivu "zamku" Guardioli u borbi za trofej Community Shielda?

Manchester United će u borbi za trofej Community Shielda odmjeriti snage sa Manchester Cityjem, a Erik ten Hag se pomalo neočekivano našao u velikim problemima.

Iako su na pripreme uoči nove sezoni svi nogometaši došli zdravi, povrede su ponovo uzele maha, pa će tako Ten Hag nekoliko mjeseci formaciju sastavljati bez Hojlunda i Yora.

Upravo je u napadu skoro pa najveći problem, a otočki mediji i The Athletic došli su do informacije kako je nizozemski stručnjak spreman za određenu revoluciju u formaciji.

Velika tragedija na poznatom kupalištu na Jadranu: Utopio se 16-godišnjak

Naime, Ten Hag planira nedostatak napadačkih rješenja upotpuniti angažmanom Brune Fernandesa, ali i Jadona Sancha za koje će u prvoj utakmici za veliki trofej imati nove uloge.

Pomenuti dvojac će definitivno imati uloge bliže golu, a očekuje se da najveću promjenu osjeti Fernandes za kojeg je spremna rola "lažne devetke", odnosno nogometaša koji igra iza klasičnog napadača. I Sancho će imati neke nove zadatke u svojoj igri koji bi mogli iznenaditi i Guardiolu s obzirom kako ni na Etihadu nije idealna situacija sa igračkim kadrom.

Podsjećamo, utakmica Community Shielda je na programu 10. augusta sa početkom od 16 sati, piše SportAM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak