Svi putevi vode na Grbavicu

Radiosarajevo.ba
Svi putevi vode na Grbavicu

Foto: fkzeljeznicar.com

U subotu se igra pet utakmica trinaestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Najinteresantniji susret igra se na Grbavici gdje se po devedeset četvrti put sastaju stari rivali Željezničar i Sarajevo.

Obje ekipe žele pobjedu kako bi nastavile borbu za sami vrh tabele i odlazak na evropsku scenu. Iako je u Sarajevu loše vrijeme ne sumnjamo da će stadion Grbavica biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

Vezano: Praznik nogometa u Sarajevu

"Sarajevo i Željezničar imaju isto broj bodova što znači da se radi o momčadima približne kvalitete. Možda Sarajevo igra malo bolje od nas, ali mi iskorištavamo svaku priliku koja nam se pruži", rekao je trener Željezničara Amar Osim i dodao: "Vjerujem da će težak terene više odgovarati mojoj ekipi, jer smo u zadnje vrijeme često igrali na gotovo uništenom travnjaku, ali svakako da će loš teren uticati na kvalitetu igre."

"Ne vi­dim ni je­dan jak ra­zlog za­što ne bi smo po­bje­di­li u su­bo­tu", rekao je na konferenciji za novinare golam Plavih Ibrahim Šehić koji do sada nikada u susretima sa Sarajevom nije primio gol.

Vezano: Stanić: Favorita nikada nema u derbijima

Cocalić očekuje tri boda

Nogometaš Željezničara Edin Cocalić koji nije želio produžiti ugovor sa Željom, zbog čega trener Amar Osim na njega više ne računa, vjeruje da će Željezničar slaviti pobjedu.

"Naravno da očekujem nova 3 boda, mada se u derbijima nikad ne zna. Ako svi igrači pruze svoj maksimum mislim da rezultat nece izostati. Trenutno treniram sa našim juniorima, ponuda imam, a još uvijek se nisam definitivno odlučio gdje ću nastaviti karijeru, jer je jos uvijek rano u Sarajevo sigurno neću, Želju napuštam ako Bog da vratiću se nekad", rekao je Cocalić za portal fkzeljeznicar.com.

Ja­njoš: Sa­ra­je­vo do­la­zi na­pas­ti na Grba­vi­ci, a ne bra­ni­ti se

"Sa­ra­je­vo uvi­jek igra na­pa­da­čki. Jer, dru­ga­či­je ne zna­mo. Od Ško­re, Ha­dži­ća, Mu­mi­no­vi­ća..., ne mo­že­te tra­ži­ti da se bra­ne jer oni to ne zna­ju. Ima­mo odre­đe­nih pro­ble­ma, ne­će bi­ti si­gur­no Fa­ru­ka Ihti­ja­re­vi­ća i Ale­na Av­di­ća. Tor­lak je pod upi­tni­kom, ali mi­slim da će on igra­ti", rekao je strateg Bordo tima Mehmed Ja­njoš.

Vezano: Janjoš: Zanima nas samo trijumf

"Uz po­dršku na­ših na­vi­ja­ča mo­že­mo do po­zi­ti­vnog re­zul­ta­ta. Eki­pa je i psi­hi­čki i fi­zi­čki po­tpu­no spre­mna za der­bi", rekao je Muhamed Dža­kmić na konferenciji za novinare.

Navijaći Sarajeva biti će smješteni na dio sjevera (do slova O) i na istočnoj tribini. Na sjeveru gdje će se nalaziti navijaci Sarajeva skinute su stolice

Za devedeset četvrti vječiti derbi sarajevskih rivala u prodaju je pušteno 10.500 karata, po cijenama od 5 KM za jug i istok, 10 za sjever, odnosno 20 zapadnu tribinu. Susret počinje u 16,30 sati na stadionu Grbavica.

Borac - Velež uz TV prenos

Drugi izuzetno zanimljiv susret biće onaj u Banja Luci gdje gostuje Velež. Sudar timova iz samog vrha prenosiće se i na malim ekranima. Prvobitna zamisao bila je da sarajevski gradski derbi ide u direktnom prenosu, ali se čelni ljudi Željezničara i rukovodstvo projekta 'Derbi kola' nisu uspjeli dogovoriti oko uvjeta prenosa.

Sarajevski Olimpik ide u goste Rudaru iz Prijedora, dok će u Gradačcu snage odmjeriti Zvijezda i Čelik. Sloboda će na svom Tušnju dočekati ekipu Modriče.

Subota
Željezničar – Sarajevo 16.30
Borac – Velež 16.30
Zvijezda – Čelik 13.30
Rudar Prijedor – Olimpik 13.30
Sloboda – Modriča 13.30

Nedjelja
Široki Brijeg – Travnik 13.30
Zrinjski – Leotar 13.30
Slavija – Laktaši 13.30

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak