Suarezov posljednji ples: "El Pistolero" odveo Urugvaj do bronze na Copa Americi

0
Radiosarajevo.ba
Suarezov posljednji ples: "El Pistolero" odveo Urugvaj do bronze na Copa Americi

Urugvaj je u subotu zauzeo treće mjesto na Copa Americi zahvaljujući pobjedi na jedanaesterce protiv Kanade 4:3 (2:2), predvođen veteranom Luisom Suarezom, koji je u zadnjim sekundama regularnog dijela izjednačio, a potom pogodio i pobjednički penal.

Urugvajac Rodrigo Bentacur prvi je zabio u 8.minuti, ali su Kanađani preokrenuli preko Ismaela Konea (22') i Jonathana Davida (80').

Luis Suarez je zabio u drugoj minuti sudijske nadoknade i odveo utakmicu u penale, gdje su za Kanađane promašili Kone i Alphonso Davies.

BiH izgubila 70 miliona eura. Iz Delegacije EU poručili: 'Vrata za nove projekte nisu zatvorena'

37-godišnjem Suarezu, poznatom kao "El Pistolero", ovo je bio posljednji meč u dresu Urugvaja, od kojeg se oprašta kao najbolji strijelac sa 69 golova na 142 nastupa.

Urugvajski selektor Marcelo Bielsa rekao je da je južnoamerička momčad odigrala znatno ispod svoje razine.

"Nije to bila sjajna predstava. Kanada je bila svježija, a moji igrači su bili umorni. Znam da je ovaj turnir došao nakon duge sezone i umor utječe na igrače, ali mislio sam da smo s obzirom na naš sastav mogli igrati malo bolje od što smo pokazali", kazao je Bielsa.

U nedjeljnom finalu, koje se igra u Miamiju, Kolumbija će se sastati sa svjetskim prvacima i braniteljima naslova Argentincima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak