Stigla zvanična potvrda: Luka Modrić potpisao novi ugovor s Realom, sljedeće sezone će biti kapiten

0
Radiosarajevo.ba
Stigla zvanična potvrda: Luka Modrić potpisao novi ugovor s Realom, sljedeće sezone će biti kapiten

Ono što smo znali neko vrijeme, danas je dobilo i službenu potvrdu. Luka Modrić (38) potpisao je novi ugovor s Real Madridom do 30. juna 2025. godine i sljedeće će sezone biti kapiten kraljevskog kluba.

Modrić je u Real stigao 2012. godine i do dana postao ikona, ne samo kluba, nego i fudbala. Osvojio je 26 trofeja s klubom: šest Liga prvaka, pet svjetskih klupskih prvenstava, četiri europska superkupa, četiri prvenstva, dva Kupa kralja i pet španskih superkupova.

On je jedan od pet igrača koji su osvojili šest europskih kupova i koji, uz Nacha Fernandeza, ima najviše titula u historiji kluba. Odigrao je 534 utakmice za kraljevski klub i postigao 39 pogodaka.

Poznato kako je došlo do energetskog kolapsa u regionu: Prvi kratak spoj bio u Crnoj Gori

Imat će priliku postati i najstariji igrač Reala u službenoj utakmici koji drži Ferenc Puskas koji je 1966. zaigrao u kupu protiv Real Betisa s 39 godina i 36 dana. Luka će 39. rođendan proslaviti 9. rujna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak