Srušio slavnu Spartu: Srebreničanin Mirzad Mehanović briljira u Češkoj

Radiosarajevo.ba
Srušio slavnu Spartu: Srebreničanin Mirzad Mehanović briljira u Češkoj
Ovog vikenda odigrane su utakmice 18. kola Prve lige Češke koje je obilježio Mirzad Mehanović.

Ovaj 24-godišnji Srebreničanin nastupa za ekipu Jabloneca koja je u nedjelju pobijedila slavnu prašku Spartu 3:1. Dva gola za Jablonec postigao je upravo Mehanović koji je malo poznat bh. ljubiteljima fudbala.

Rođen u Srebrenici 5. januara 1993. godine, rano je ostao bez oca koji je poginuo kao pripadnik Armije BiH. Prošao je akademiju FK Sarajevo i privukao pažnju brojnih evropskih klubova.

Nakon završetka srednje škole (2010) prelazi u FK Mladá Boleslav što je početak njegove češke avanture, samo nakratko prekinuta jednom sezonom u slovačkom klubu Podbrezová.

U julu 2016. vratio se u Češku, u redove Jabloneca. Sjajnom partijom protiv Sparte Mehanović je privukao pažnju medija. U razgovoru za Radio Prag Mehanović kaže da mu je uzor Edin Džeko.

"Džeko je otvorio vrata brojnim bh. fudbalerima u Češkoj. Logično da nam je bilo jednostavnije izboriti se za status, iako se, barem ja, nisam previše naigrao tokom svih ovih godina u Češkoj. Ali, nadam se da će se to u budućnosti promijeniti", izjavio je Mehanović nakon sjajne partije protiv Sparte.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak