Sramotan poraz Reala u Alcorconu (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Sramotan poraz Reala u Alcorconu (VIDEO)

Foto: Getty images

Na stadionu Municipal de Santo Domingo, koji prima 3.000 gledatelja, Raul, Guti, Benzema, Van Nistelrooy, Van der Vaart, Metzelder i ostali igrači Reala koje je na travnjak izveo trener Manuel Pellegrini doživjeli su neviđenu sramotu! Izgubili su 4:0 od Alcorcona, trećeligaškog kluba iz istoimenog grada udaljenog od Madrida samo 13 kilometara.

Domaćem je sastavu to uvjerljivo najveća pobjeda u 38-godišnjoj istoriji. Real je prošle sezone u istoj fazi takmičenja, šesnaestini finala, ispao od Real Uniona iz Iruna, također trećeligaškog sastava. Očito je da u kraljevskom klubu nisu naučili lekciju.

Dva pogotka za domaći sastav postigao je Borja Perez, u 16. i 52. minuti, jedan je dodao Ernestro Gomez u 40., dok je jedan pogodak postigao i Realov nogometaš Alvaro Arbeloa, ali u vlastitu mrežu, u 22. minuti.

Novi Galacticosi imaju se priliku iskupiti 11. novembra kada je na rasporedu uzvratna utakmica šesnaestine finala Kup kralja.

http://www.youtube.com/watch?v=0A2sKpYDgIQ&feature=player_embedded


Raul: Gore ne može

"Prije svega, moramo se ispričati, jer ova momčad i povijest ovog kluba ne zaslužuju ovakav imidž. Ipak, usprkos svega, još uvijek nismo ispali iz Kupa kralja. Pozitivno je da lošiji od ovoga ne možemo biti. Poniženi smo, ali imamo svoj ponos. Ako postoji klub koji se može vratiti nakon ovoga, onda je to Real Madrid", poručio je kapiten Kraljevskog kluba, Raul i dodao: "Real je i ranije u prošlosti imao jako loših utakmica i velikih povrataka. Uzvratna utakmica protiv Alcorcona bit će veliki test za nas, ali prije nje nas čeka još jedan u prvenstvu, protiv Getafea. Čestitam Alcorconu na pobjedi, ali još nismo ispali, ostaje nam uzvratna utakmica - ponudio je na kraju optimizam kapetan Reala."

Pellegrini: Sramota me je

"Sramota me je. Nema objašnjenja za način na koji se moja ekipa predala prije početka. Moramo da izađemo pred navijače i preuzmemo odgovornost. Pokušat ćemo da u sljedećim utakmicama popravimo utisak", rekao je Pellegrini.

"Nemam objašnjenja, dobro smo radili cijele sedmice, ozbiljno pristupili utakmici, ali je Alcorcon odlično igrao. Oni su dobra ekipa, sposobna da odigra na visokom nivou", rekao je Čileanac o timu koji je na šestom mjestu na tabeli u jednoj od četiri grupe treće lige.

Španski Kup kralja, šesnaestina finala, prve utakmice:
Recreativo – Sporting 1:1 (Candeias 4 / Bilić 47)
Marbella – Atletico 0:2 (Troyan 18 – ag, Maxi 83)
Atletico Ciudad – Sevilla 2:4 (Roldan 10, 21 / Luis Fabiano 18, 20, Navas 28, Capel 36)
Alcorcon – Real Madrid 4:0 (Perez 16, 52, Gomez 40, Arbeloa 22 - ag)

sportin.ba/fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak