Šok u engleskom fudbalu: Mladi igrač završio karijeru zbog otkrivene srčane mane

0
Radiosarajevo.ba
Šok u engleskom fudbalu: Mladi igrač završio karijeru zbog otkrivene srčane mane

Fudbaler Brightona Enock Mwepu morao je iznenada okončati fudbalsku karijeru, nakon što je utvrđeno da ima urođenu srčanu manu.

Mwepu se tokom ljeta sa fudbalskom reprezentacijom Zambije onesvijestio u avionu prošlog mjeseca, a po povratku u Brighton urađena su dodatna testiranja, koja nisu pokazala dobre rezultate.

Brighton se oglasio danas povodom slučaja 24-godišnjeg veznog fudbalera i nedvosmisleno potvrdio da Mwepu rizikuje život ukoliko se nastavi profesionalno baviti fudbalom.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Šok za Manchester United na otvaranju Premiershipa: Brighton odnio bodove s Old Trafforda

"Bolest, koja se vremenom može pogoršati, stavlja Enocka u izuzetno visok rizik od smrtonosnog zastoja srca, ukoliko se takmičarski nastavi baviti fudbalom", saopštio je klub na službenoj web stranici.

Oglasio se i sam igrač emotivnom porukom.

"Svi snovi se moraju završiti, tako da sa tugom moram saopštiti da moram okačiti kopačke o klin zbog ljekarskih savjeta koje sam dobio. Ovo, međutim, nije kraj moje karijere u fudbalu, jer ću u njemu ostati u drugoj ulozi", saopštio je igrač.

Mwepu je u prošlosti nastupao za RB Salzburg. Osvojio je četiri naslova prvaka Austrije, tri kupa Austrije i Afrički kup za igrače do 20 godina.

Za ekipu Brightona je postigao tri pogotka na 27 odigranih susreta i na tim brojkama će i okončati svoju karijeru. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak