Smjena Samira Hurem podigla mnogo prašine: Reagovali Ismir Mirvić i Ajla Alimanović

2
Radiosarajevo.ba
Smjena Samira Hurem podigla mnogo prašine: Reagovali Ismir Mirvić i Ajla Alimanović

Samira Hurem je nakon 13 godina smijenjena s mjesta selektorice ženske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Službeni razlog nije objavljen, već je NSBiH samo objavio kako će sada već bivšu selektoricu Zmajica zamijeniti Selver Hodžić. 

Samira Hurem je inače i trenerica najuspješnijeg ženskog kluba u BiH SFK 2000, koji ima istu vlasničku strukturu kao i FK Sarajevo. Povodom otkaza za Hurem, posebnu podršku su bivšoj Zmajici uputili upravo iz Bordo tima.

Pogledajte kako su gradovi u BiH na spektakularan način obilježili Dan Europe

Oglasio se prvo klub, objavom na Instagramu, gdje su napisali: "Kada pomislite na ženski fudbal u BiH, pomislite na Samiru Hurem. Svojom energijom, posvećenošću i velikim odricanjem Samira je napravila velike stvari. 

Trenerice, hvala vam na svemu što ste uradili za našu reprezentaciju. Historija je već napisala vaše ime i brojevi ne lažu. Primjer ste mnogima, liderski i etički."

Podršku je pružio i predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić. On je, također na Instagramu, napisao: 

"Selektorice, Bosna i Hercegovina ne zna šta je izgubila. Istinska ste legenda bh. ženskog nogometa i primjer kako se bori za državni dres.

Kao Bosanac i Hercegovac ponosan sam na sve što ste svojim rukama napravili kada niko nije vjerovao u vas. Zaslužujete mnogo više i imate moju bezrezervnu podršku u daljoj izgradnji SFK 2000 kao velikog evropskog ženskog nogometnog kluba. Glavu gore!"

Najžešća u kritikama je bila bivša direktorica FK Sarajevo, Ajla Alimanović. Ona je povezala otkaz za Samiru Hurem s objavom 'rata' Bordo tima zbog izrazito lošeg stanja u bh. nogometu, koji je 'nastupio' nakon sudijskog skandala u meču između Sarajeva i FK Borac u polufinalu Kupa BiH. 

"Pokušaji dalje demonstracije moći i smjena svih ljudi unutar Saveza koji imaju veze sa FK Sarajevo i njegovim ženskim timom su dobra stvar. Samira Hurem je odlično povezana u evropskom ženskom nogometu, a koji ima posebnu važnost u UEFA-i i FIFA-i.

Sigurno je da će se njen glas poslušati i odjeknuti i to je dobro jer će se konačno skrenuti pažnja na ključne probleme u bh. nogometu - korupcija. Monopolsko odlučivanje i nepotizam su samo vrh ledenog brijega", poručila je Alimanović.

"Nemam više direktnih veza sa Sarajevom, ali ovo je pitanje odluke i ultimativnog odabira strane na kojoj si. Šutnja znači odobravanje. Sredine nama i svako ko ima imalo obraza i časti će javno podržati borbu za ozdravljenje bh. nogometa", napisala je Alimanoviću te pružila direktnu podršku za Hurem. 

Foto: Kolaž: Status Ajle Alimanović

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak