Skandal u Japanu: Reprezentativac priveden zbog seksualnog napada

0
Radiosarajevo.ba
Skandal u Japanu: Reprezentativac priveden zbog seksualnog napada

Vezni igrač japanske fudbalske reprezentacije i njemačkog bundesligaša Mainza Kaishu Sano (23) priveden je s još dvojicom muškaraca zbog sumnje u seksualno napastvovanje ženu u hotelu u Tokiju, prenose japanski mediji.

Sano, koji je u novembru prošle godine upisao prvi nastup za Japan, i dvojica muškaraca u 20-ima osumnjičeni su za udruživanje u seksualnom napadu između 2:00 i 4:30 ujutro, objavio je Kyodo News.

Žena je nazvala policiju odmah nakon navodnog napada, a policajci su trojicu muškaraca pronašli u ulici u blizini hotela.

Stigla prognoza do 2. augusta: Osvježenje, pa opet vreline, a evo šta donosi početak osmog mjeseca

Sano je priveden svega desetak dana nakon što je njemački bundesligaš Mainz objavio kako je potpisao četverogodišnji ugovor s defanzivnim veznjakom koji je prethodno bio igrač Kashima Antlersa.

U objavi na X, bivšem Twitteru, iz Mainza su poručili kako su "iznenađeni" vijestima o Sanovom hapšenju, suzdržavši se od daljnjeg komentarisanja slučaja, navodeći kao razlog nedostatak informacija.

Igrač se trebao pridružiti klubu na treninzima sljedeće nedjelje, saopćila je njemačka momčad.

Predsjednik Japanskog fudbalskog saveza Tsuneyasu Miyamoto izrazio je žaljenje zbog hapšenja fudbalera.

"Ne znam detalje, ali kao neko ko radi u fudbalskom svijetu, osjećam da je to krajnje žalosno", kazao je bivši japanski kapiten i defanzivac.

Miyamoto je također, izrazio svoje uvjerenje kako je "reprezentativcima potreban preodgoj".

Oglasio se i Sanov bivši klub Kashima Antlers izrazivši "veliku zabrinutost". "Zbog prirode slučaja, klub nema detalje i nastavit će pozorno pratiti situaciju", stoji u saopćenju.

Sano ima četiri nastupa za Japan i bio je dio momčadi Samurai Blue na turniru Azijskog kupa održanom u Kataru od januara do februara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak