Skandal u Alkmaaru: Dva igrača Legije privedena nakon utakmice protiv AZ-a

0
Fena
Skandal u Alkmaaru: Dva igrača Legije privedena nakon utakmice protiv AZ-a

Sinoć je nizozemska policija nakon utakmice privela dva igrača Legije Portugalca Josuea i Srbina Radovana Pankova.

Nizozemska policija privela je dvije osobe nakon utakmice AZ Alkmaara i Legije ne otkrivši detalje, no poljski mediji pišu kako su privedeni Legijini igrači Portugalac Josue i Srbijanac Radovan Pankov.

Policija je objavila kako je dvoje uhapšenih osumnjičeno za krivično djelo napada, ali nije otkrila šta se tačno dogodilo.

Drama u Madridu: Čudesni Real u tri minute postigao dva gola i plasirao se u finale

Slike koje kruže društvenim mrežama navodno pokazuju sukobe između zaštitara, policije i predstavnika Legije u blizini autobusa. Poljski mediji pišu kako je došlo do naguravanja i tučnjave sa osiguranjem koje nije željelo pustiti ekipu sa stadiona. Navodno jer su navijači poljskog kluba u tom trenutku počeli napuštati svoj sektor pa je osiguranje tu situaciju smatralo opasnom.

Situacija je eskalirala, a u gužvi je stradao i predsjednik poljskog kluba Dariusz Mioduski, te jedan od trenera koji su dobili udarce po licu i leđima. Na društvenim mrežama se pojavila i informacija kako je jedan od zaštitara pao na pod i zadobio potres mozga i slomljenu ruku.

Policija je u jednom trenutku navodno zaprijetila da će nasilno ući u autobus ako Pankov ne izađe iz njega. Otprilike sat vremena nakon početka nereda policajci su Srbijanca i kapetana ekipe odveli.

Nogometaš Zrinjskog završio u bolnici, podvrgnut je kardiološkom zahvatu

Poljski mediji navode kako policija nije željela obavijestiti predstavnike Legije gdje su igrači prevezeni. Na kraju je klub svojim kanalima utvrdio da su u blizini Amsterdama. Službenici su odbili dati informacije o sudbini igrača uz obrazloženje da se boje da će ih navijači pokušati spasiti. Klub sada pokušava intervenirati u konzulatima Srbije i Portugala.

U poljskom klubu su bijesni na ponašanje osiguranja i policije, a jedan od čelnika kluba Jarek Jankowski sve je opisao kao "apsolutni skandal".

"Fizički integritet nekoliko igrača i članova stručnog štaba narušen je od strane osiguranja i policije. Situacija bez presedana", piše Jankowski na društvenim mrežama.

AZ je pobijedio Legiju sa 1:0 golom Vangelisa Pavlidisa u 52. minuti, a u drugom susretu Aston Vila je pogotkom Johna McGinna u četvrtoj minuti nadoknade porazila Zrinjski.

Nakon dva kola sva četiri sastava imaju po tri boda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak