Široki pobjedom preuzeo vrh

Radiosarajevo.ba
Široki pobjedom preuzeo vrh

Foto: ABC Portal
 
Pobjedom 2:0 nad Sarajevom u zaostaloj utakmici 9. kola ekipa Širokog Brijega preuzela je vrh premijerligaške ljestvice.

Susret dvije ekipe koje u posljednje vrijeme igraju u izvrsnoj formi okončan je pobjedom domaćeg Širokog Brijega, a gosti iz Sarajeva koji su mogu žaliti za propuštenim prilikima, pogotovo onima koje su stvorili u prvom poluvremenu.

Gosti iz Sarajeva stigli su na Pecaru da se nadigravaju i bili su dominantna ekipa u prvih 45 minuta igre, ali udarci, prije svih Alena Škore, nisu uspjevali pronaći put do mreže, a čak u tri navrata pogodak su spriječavale prečka i stativa.

U drugom poluvremenu situacija na travnjaku se mijenja, inicijativu preuzima domaćin što je rezultiralo vodstvom u 57. minuti za što je zaslužan Mišić koji je udarcem glavom poslao loptu iza leđa Alaima.

Desetak minuta kasnije argentinsko-brazilski tandem donosi Širokobriježanima vodstvo 2:0. Varea je proigrao Vagnera koji u situaciji jedan na jedan lagano poentira.

U narednom 13. kolu Sarajevo putuje na Grbavicu na megdan gradskom rivalu Željezničaru, dok Širokobriježane očekuje nominalno mnogo lakši zadatak jer na Pecaru stiže Travnik.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak