Simao: Sada idemo do kraja

Radiosarajevo.ba
Simao: Sada idemo do kraja

Kapiten portugalske reprezentacije Simao Sabrosa pohvalno je govorio nakon utakmice u Zenici o našoj reprezentaciji.

"Presretan sam što smo izborili plasman na Svjetsko prvenstvo. Ostvarili smo veliki uspjeh, pogotovo što smo tek pred kraj kvalifikacija počeli igrati na većem nivou", rekao je Simao za Sportin.ba i nastavio:

"Kada smo za protivnika dobili Bosnu i Hercegovinu mislili samo da nećemo imati problema s plasmanom na Svjetsko prvenstvo, jer vaša reprezentacija nije mnogo poznata nogometnoj javnosti u Evropi. Na kraju se pokazalo sasvim suprotno. Vaša reprezentacija ima zaista niz kvalitetnih igrača koji su nam pružili dobar otpor i bilo nam je jako teško u ove dvije utakmice."

Simao je pohvalno govorio o bh. reprezentaciji a od reprezentativaca je posebno istakao Miralema Pjanića…

"Imate skup odličnih igrača, prije svega mislim na mladog Pjanića iz Lyona čije vrijeme tek dolazi a on me najviše oduševljava. Odlični su i Džeko, Misimović, pa vaš kapiten Spahić, koji nije igrao u večerašnjoj utakmici što se itekako osjetilo. Kada sve to ukomponirate dobije se ekipa koja može parirati najboljim svjetskim reprezentacijama", rekao je Simao.

Prepune tribine Bilinog polja nisu ostavile ravnodušnim niti jednog portugalskog reprezentativca.

Atmosfera je užarena i navijači su bili fantastični. Rijetko se viđa da i u trenucima kada je sve bilo gotovo navijači bodrili svoje igrači i na tome im od srca čestitam, rekao je Simao za Sportin.ba.

O šansama Portugala na Svjetskom prvenstvu 2010. godine, samo je kratko odgovorio: Idemo do kraja.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak