Sergej Barbarez: 'Prvi put osjećamo da nešto moramo. Igrat ćemo svaku utakmicu kao finale'

1
Radiosarajevo.ba
Sergej Barbarez: 'Prvi put osjećamo da nešto moramo. Igrat ćemo svaku utakmicu kao finale'

Na press konferenciji, selektor je istakao značaj nadolazeće utakmice, naglašavajući da će se duel s protivnikom odraziti na trenutnu poziciju tima u Ligi Nacija.

"Ključna je možda za neki međusobni duel naš i za tabelu u Ligi Nacija. Sigurno da je to dodatna motivacija da pokušamo ostvariti pobjedu. Opet, treba biti realan koliko smo god optimistični i koliko se nečemu nadamo. Zato igramo fudbal i zato jesmo ovdje. Naravno da ćemo učiniti sve da napravimo pozitivan rezultat. Treba prvo dočekati utakmicu i odraditi pripreme. Moramo pripremiti momke, razmisliti šta i kako igrati i onda ćemo na megdan. Radujemo se da imamo šansu da napravimo iskorak", kazao je Barbarez

U vezi s fizičkom spremnošću igrača, selektor je obavijestio novinare da su svi osim dvojice suspendovanih igrača u dobrom zdravstvenom stanju.

Skandal: Bošnjacima u entitetu RS-u počeli otimati imovinu!

"Sve je ok što se tiče zdravstvenog biltena. Imamo dvojicu suspendovanih (Barišić i Demirović), ali ostali su svi spremni. Malo su umorni, umor ih stiže, ali navikavaju se na ritam i to je dobro. Sigurno ćemo biti spremni za tu utakmicu", kazao je.

Razgovarajući o mentalnom sklopu pred utakmicu, selektor je naglasio da će ova utakmica biti jedna od ključnih, ali ne i jedina.

Esmir Bajraktarević: 'Naravno da želim igrati, ali to nije moj izbor'

"Pred utakmicu sam igračima govorio. Možda je igračima bio to motiv više, meni sigurno nije. Ja to gledam kao jednu od osam velikih utakmica ove godine. Tako će biti i protiv Njemačke u gostima i protiv Nizozemske i Mađarske. Nije to meni bilo posebno što se tiče pripreme i motivacije. Za mene će ova utakmica protiv Mađarske biti sigurno teža.

Pogotovo mentalno. Prvi put osjećamo kao da bi mi nešto morali. Doveli smo se u tu situaciju da imamo tu prvu meč loptu što se tiče tog trećeg mjesta. Na kraju ćemo to vidjeti kako smo to odradili. Niko nije očekivao da će Mađarska odigrati 1:1 protiv Nizozemske. Sve se može i svi drugi rezultati vam mogu pokvariti računicu. Zato pokušavamo da gledamo svaku utakmicu posebno i da je svaka utakmica veliko finale", naglasio je Barbarez

Selektor je analizirao protivnika, ističući dosljednost Mađarske u stilu igre pod trenutnim selektorom.

"Mađarska duže vrijeme pokušava da igra isti stil. Oni to već duže vrijeme rade otkako je ovaj selektor. To se meni sviđa. Radite ono što znate i to funkcioniše. Nisu oni džabe bili na EURO i nisu džabe odigrali prošle kvalifikacije kako su odigrali. Vidjelo se to u susretu protiv Nizozemske. Kod nas se potencira često posjed lopte. Ne znam imate li statistiku da je Mađarska protiv Nizozemske imala 18% posjed lopte. To za dva dana niko neće pričati. Znači rezultat je bitan, a ostalo ne igra nikakvu ulogu", rekao je selektor, javlja Reprezentacija.

Na kraju, selektor je obećao da će motivacija igrača ostati na visokom nivou bez obzira na protivnika.

"Obećat ću da neće nijedna utakmica biti drugačijeg motiva. Igrači će u svakoj utakmici biti top i motivisani bilo protiv Njemačke, Mađarske ili koga god. Tako će biti sve dok sam ja ovdje. Ko ne bude to radio, sada da ne prijetim nešto, znat će šta ga slijedi", podcrtao je Sergej Barbarez, selektor Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak