Savo Milošević: Čestitke momcima, ovo je novi početak

2
Radiosarajevo.ba
Savo Milošević: Čestitke momcima, ovo je novi početak

U meču sedmog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine koje će se odigrati u Njemačkoj, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Lihtenštajn rezultatom 2:0. 

Golove za našu selekciju postigli su Amar Rahmanović i Miroslav Stevanović u 14. i 41. minutu, a Stevanović je imao još jedan pogodak, koji je opravdano poništen zbog ofsajd pozicije. 

Nakon meča, izjavu je dao selektor Savo Milošević.

Zbog saobraćajne nesreće na putu Srednje-Olovo obustavljen saobraćaj

"Čestitke momcima. Prezadovoljan sam prvim poluvremenom, a u drugom je bilo prekida pa se gubio ritam. Moramo biti zadovoljni i mi, a i gledaoci pred malim ekranima. Prije svega odnosom, ozbiljnošću, a možda jedina stvar koja nije bila na nivou jeste realizacija. Imali smo još sedam, osam šansi, ali možda je i bolje da se to danas desilo, pa da to u ponedjeljak nadoknadimo. U svakom slučaju, čestitke momcima, ovo je novi početak", rekao je Milošević.

Selektor je kratko prokomentarisao i susret koje Zmajeve očekuje u ponedjeljak, 16. oktobra.

"Stanje na tabeli je takvo, ali imamo mnogo toga da izgubimo, kao i da dobijemo. Bit će potpuno drugačija utakmica od ove, protivnik će biti opasniji, ali će i ostavljati više prostora. Mislim da smo uspjeli da sačuvamo momke, svježinu za ponedjeljak", zaključio je Milošević.

Kvalifikacije za EURO 2024: Zmajevi fantastičnom igrom srušili Lihtenštajn

Podsjetimo, sada slijedi utakmica protiv Portugala u ponedjeljak, 16. oktobra, na stadionu Bilino polje u Zenici. Portugalci su večeras bez problema porazili Slovačku (3:2), dok su u trećem meču naše grupe neriješeno odigrali Island i Luksemburg (1:1). 

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak