Sarajevu 94. gradski derbi

Radiosarajevo.ba
Sarajevu 94. gradski derbi

Foto: Feđa Krvavac

Nogometaši Sarajeva slavili su sa 1:2 na gostovanju kod Željezničara u devedeset četvrtom međusobnom susretu ova dva tima.

Pred oko dvanaest hiljada navijača Željezničar je bolje otvorio utakmicu i prvih petnaestak minuta imao dominaciju, ali su gostujući igrači u nekoliko navrata iz daljine pokušali zaprijetiti.

Igrao se 19. minut kada Šehić nespretno interveniše, a zatim i ruši Hadžića u svom šesnaestercu, a sudija Rusmir Mrković bez okljevanja pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator bio je Alen Škoro za veliko slavlje gostujućih navijača.

Nakon primljenog gola domaći igrači su još ofanzivnije krenuli ka golu Sarajeva, ali bez konkretne realizacije. Prvih 45. minuta završeno je vodstvom Sarajeva od 0:1.

U nastavku susreta Plavi su bili nešto konkretniji i ozbiljnije ugrožavali gol gostiju. Igrala se osma minuta susreta kada nakon gužve u šesnaestercu Stanić najbolje reaguje i matira Alaima za veliko slavlje navijača na južnoj tribini.

Nakon postignutog gola izabranici Amara Osima krenuli su po sva tri boda ali se upravo dogodilo suprotno. Nakon lijepe akcije igrača Sarajeva najbolji igrač utakmice Škoro probio je po desnoj strani, te ubacio loptu u peterac domaćih, a Jahović pogađa za novo vodstvo Bordo tima.

Do kraja susreta igrači Sarajeva su zadržavali loptu na sredini igrališta i nisu dozvoljavali domaćim da dođu do novog poravnanja. Po isteku pet minuta sudijske nadoknade uslijedilo je veliko slavlje igrača Sarajeva i navijača u brodo majcama.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak