Sarajevo dočekuje Zvijezdu, Željo gostuje Modriči

Radiosarajevo.ba
Sarajevo dočekuje Zvijezdu, Željo gostuje Modriči

Nakon reprezentativnih utakmica, ponovo je na rasporedu Prmeijer liga Bosne i Hercegovine. U subotu i nedjelju igra se 10. kolo najelitnijeg nogometnog takimičenja u BiH.

Nogometaši Sarajeva na svom terenu dočekuju posljednjeplasiranu Zvijezdu.

"Zvijezdi ćemo ponuditi svaki respekt, želimo im puno sreće, ali bodovi su nam i više nego potrebni. Remi protiv Olimpika nam je malo pomrsio planove, ali igračima zaista ne mogu ništa progovoriti za nastup. Igrati i pokušavati igrati po onakvom terenu je, samo po sebi, za pohvalu, ali nam je ostalo da bodove tražimo na drugim gostovanjima", rekao je trener Bordo tima Mehmed Janjoš za Dnevni avaz.

Janjoš u ovom susretu neće moći računati na povrijeđene Janjoša, Torlaka i Ihtijarevića, te zbog žutih kartona pravo nastupa nema Alen Škoro.

Oslabljeni Željezničar ide na teško gostovanje u Modriču. Plavi su se odrekli usluga kapitena Edina Cocalića koji nije želio produžiti ugovor sa klubom.

„Pokušat ćemo u Modriči doći do pozitivnog rezultata, a u Premijer ligi i neriješeneo u gostima je pozitivan rezultat. Modriča ima, čini mi se, dva vezana poraza na svom terenu tako da će se sigurno na nama pokušati vaditi. Oni sasvim sigurno imaju dobru momčad što su pokazali i na početku sezone i očekujem neizvjestan meč. Raduje me što znam da su tamo svi uslovi za igru idealni, Modriča je uvijek bila korektan domaćin, pa očekujem da će tako biti i sada. Uradit ćemo sve da ostanemo neporaženi, a da li ćemo u tome uspjeti saznat ćemo nakon posljednjeg sudijskog zvižduka", rekao je trener Željezničara Amar Osim za sportsport.ba.

Lider na tabeli ekipa Borca gostuje kod Travnika.

"Poraz od Rudara nas je malo poremetio, ali nadamo se da ćemo već u Travniku krenuti s novom pobjedničkom serijom", rekao je trener Borca Velimir Stojnić i dodao: " Travnik je jako nezgodan na svome terenu, ponekad igraju i pregrubo, a sve kako bi došli do pobjede"

Stojnić za ovu utakmicu neće moći računati na Sinišu Gagulu
.

10. kolo Premijer lige BiH:
Leotar - Čelik
Laktaši - Široki
Sarajevo - Zvijezda
Velež - Slavija
Modriča - Željezničar
Sloboda - Rudar P.
Travnik - Borac
Olimpik - Zrinjski (nedjelja)

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak