Rožman: ‘Igramo fudbal kakav možemo, a ne kakav bismo htjeli’

0
Radiosarajevo.ba
Rožman: ‘Igramo fudbal kakav možemo, a ne kakav bismo htjeli’

Trener FK Sarajevo, Simon Rožman, najavio je gostovanje kod Sloge u 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Istakao je kako se u tim vraćaju Marin Aničić i Adalberto Penaranda, dok su upitni za meč Francis Kyeremeh i Samir Zeljković.

"Računamo samo na one koji su 100% spremni. Tokom sedmice su u punom pogonu Aničić i Penaranda, dok su Francis i Zeljković upitni, a ostali koji su povrijeđeni još nisu na raspolaganju samoj ekipi, rekao je Rožman, a onda se dotakao igre po lošim terenima.

"Kultura na ulice 2024!": Na sarajevskom šetalištu uskoro će se održati jazz koncert

"Mi igramo nogomet kakav možemo u datom momentu, u datim okolnostima, a ne kakav bi htjeli. Bitno je da si pametan u nekim situacijama, ali daleko da bježimo od toga šta želimo igrati. Ovo je dio sezone kada je jako bitno da ostanemo blizu vrhu, svjesni smo veoma dobro šta je dobro, a šta nije. Drago mi je da su igrači u fokusu, daju kroz sedmicu sve od sebe i sviđa mi se kada im se to nagradi i kada nije najbolji sadržaj na terenu".

Žestoke kazne za bh. premijerligaše: Savez ih ponovo 'udario po džepu'

Za kraj, kratko je prokomentarisao i protivnika.

"Sloga ima top skor kući. Imam veliki respekt što se toga tiče. Disciplinovani su u odbrani, okomiti u kontranapadu, a mi imamo svoj cilj kako doći do tri boda. Veseli me fokus koji vidim kod igrača, da su unutra i da znaju šta želimo pružiti u utakmici. Ako bude tako, vjerujem i da će rezultat doći na svoje", dodao je.

Utakmica između Sloge i Sarajeva igra se u subotu s početkom od 13:30 sati.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak