Ronaldova sestra: Dragi Virgile, gdje god ti ideš Ronaldo je bio tu već 1000 puta

Radiosarajevo.ba
Ronaldova sestra: Dragi Virgile, gdje god ti ideš Ronaldo je bio tu već 1000 puta

Cristiano Ronaldo se drugu godinu zaredom nije pojavio na dodjeli Zlatne lopte.

Zato jer ju nije osvojio...

Nije prošle godine bio na dodjeli Luki Modriću s kojim je godinama dijelio Realovu svlačionicu, a nije došao ni u ponedjeljak čestitat vječnom rivalu Leu Messiju koji po šesti put u karijeri osvojio ovu prestižnu nagradu i tako nadmašio Ronalda koji je pet puta bio najbolji.

Virgil van Dijk za samo je sedam bodova ostao kratak u utrci za Zlatnu loptu s Lionelom Messijem. Holanđanin je na kraju imao 679 bodova (svega sedam manje od Messija), pa se morao zadovoljiti drugim mjestom u poretku.

Van Dijk je sinoć poentirao i prije same ceremonije. Dok je dolazio u pariški Theatre du Chatelet gdje se dodjela održavala, nogometaš Liverpoola susreo se s novinarskim pitanjima i konstatacijama.

Jedna od njih glasila je:

"Cristiano Ronaldo neće večeras biti ovdje, to vam je jedan rival manje u utrci za Zlatnu loptu."

Na to je Van Dijk kao iz topa ispalio:

"Zar mi je on stvarno bio rival?"

I dok svijet čeka reakciju samog Ronalda na ovu izjavu Nizozemca, na Instagramu se oglasila Katia Aveiro - Cristianova sestra koja je žestoko napala Virgil van Dijk.

"Mislim da su javili frustrirani ljudi! Ljudi van doticaja sa stvarnošću... Dragi Virgile, gdje god ti ideš, Cristiano Ronaldo je bio i otišao već 1000 puta", počela je sestra Ronalda.

"Vidi, moj dragi Virgile, taj Cristiano je tri puta bio prvak države u kojoj ti igraš godinama i još nijednom nisi osvojio titulu. Cristiano je čak bio i najbolji igrač i strijelac države u kojoj ti igraš. Usput, bio je mnogo mlađi od tebe. Onda, dragi Virgile, Cristiano je otišao na druga odredišta i postao najbolji igrač u historiji Real Madrida. Real Madrid ti govori nešto, Virgile?", pitanjem je završila svoju IG-objavu Katia Aveiro.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak