Ronald Koeman poručio navijačima Turske: 'Ušutkat ćemo vas'

1
Radiosarajevo.ba
Ronald Koeman poručio navijačima Turske: 'Ušutkat ćemo vas'

Ronald Koeman je uvjeren da njegov nizozemski tim može ušutkati bučne navijače Turske u Berlinu.

Navijači Turske očekuju se u velikom broju u njemačkoj prijestolnici, a lijevi bek Ferdi Kadioglu izjavio je da vjeruje kako će atmosfera biti poput domaće utakmice u Istanbulu. Koeman ističe da će on i njegovi igrači biti spremni za tu priliku, jer su već prošli kroz slično iskustvo.

"Mislim da mnogi igrači, uključujući i mene, imaju iskustvo igranja protiv turskih ekipa i atmosfera je uvijek fantastična", rekao je Koeman. "Ali ako budemo držali loptu, onda će se oni primiriti."

Meteorolozi objavili prognozu do srijede: Pogledajte u kojim dijelovima BiH se očekuje kiša

Koeman se nada da njegov tim ide prema vrhuncu u takmičenju nakon laganog prolaska Rumuniju u posljednjem meču, s potencijalnim polufinalom protiv Engleske u ponudi.

Međutim, bivši trener Southamptona i Evertona - koji je potvrdio da je Nathan Ake iz Manchester Citya spreman nakon što je izašao protiv Rumunije - kaže da su poteškoće koje je imala ekipa Garetha Southgatea primjer koliko je teško takmičenje, javlja Mirror.

Koeman je rekao: "Počeli smo jako dobro s pobjedom protiv Poljske, zatim remijem protiv Francuske, lošim danom protiv Austrije, a posljednji meč smo igrali na vrlo visokom nivou. Ako zadržimo taj nivo, može biti dobro takmičenje za nas."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak