Razočarana Samira Hurem podnijela ostavku: "Obesmišljen je rad svih nas…"

3
Radiosarajevo.ba
Razočarana Samira Hurem podnijela ostavku: "Obesmišljen je rad svih nas…"

Trenerica SFK 2000 Sarajevo, Samira Hurem je podnijela ostavku na poziciju članice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo.

Njeno obrazloženje prenosimo u cijelosti.

"Iz razloga koje ću u obrazloženju moje konačne odluke navesti, a iz kojih nisam ni dolazila na posljednje sjednice IO FSKS, želim da vas obavjestim da podnosim ostavku na poziciju člana Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo i ne želim učestvovati u daljem radu.

Vlada FBiH donijela tri važne odluke iz boračke oblasti: Tiču se novčanih isplata

Ostavku podnosim iz ličnih, moralnih i sportskih razloga. Prvenstveno zbog toga što je obesmišljen rad svih nas koji smo kao predstavnici klubova izabrani u IO FS KS.

Svih nas koji smo sa čisto sportskim motivima došli u IO, jer u ovom savezu klubovi nemaju skoro nikakav uticaj. Uvidom u sastav IO i Skupštine uočljivo je da FS KS vode predstavnici nekoliko udruženja za koje mi članovi Izvršnog odbora nikada nismo dobili zvanične dokumente i nismo znali ko ih predstavlja sve do momenta kada je Ministarstvo Kulture i sporta KS u sve klubove dostavilo dokumentaciju.

Počinje UEFA Liga prvaka u Sarajevu: Samira Hurem najavila spektakl na Koševu

Ja sam puno uložila u fudbal, svoje zdravlje sam ugradila u Savez i reprezentaciju, praktično i cijeli svoj život. Zbog toga ne želim dozvoliti da se neko ko rukovodi sa FS KS igra sa mojim imenom ali i imenima naših najvećih klubova kao što su FK Sarajevo, FK Željezničar, Famos, Unis, Radnik ... i naravno SFK 2000 koji je naš najveći ženski klub i ne samo to, nego klub sa najviše titula u BiH.

Besmisleno je dolaziti na sjednice i učestvovati u radu a da ja i većina ostalih članova Izvršnog odbora uopće nemamo uvid u rad FSKS ni u dokumente. Većina toga se obično nametne na licu mjesta, a moje lično dostojanstvo i dugodišnja sportska karijera na kojoj nema ni jedne mrlje, ne dozvoljavaju mi da budem nijemi posmatrač, da pristajem na servirano i u konačnici ne želim da budem egzekutor nečijih zamisli.

Željela sam dati doprinos fudbalu, posebno doprinos ženskom fudbalu ali nisam uspjela i iz Izvršnog odbora FSKS odlazim kao ponosna sportistkinja koja fudbal diše punim plućima, ali i potpuno razočarana stanjem jer od nepravde nisam uspjela zašititi ni samu sebe pa tako nisam mogla ni druge. Konačno sam shvatila da je to nemoguće u okruženju ovog saveza gdje su klubovi potpuno bespomoćni a trebalo bi da budu odlučujući faktor.

Na kraju želim istaknuti kako nisam željela nikoga lično povrijediti iako sam ovaj tekst napisala pod emocijama protkanim mislima o mojih gotovo 50 godina u fudbalu i sportu. Isto tako sam svjesna činjenice da ovako više ne ide u glavnom gradu naše države i Kantonu Sarajevo koji trebaju biti perjanica svih pozitivnih elemanata u našem fudbalu, a sa trenutnim stanjem je sve osim toga.

Liga prvaka dolazi u Sarajevo: SFK 2000 domaćin kvalifikacijskog turnira

Svim kolegama želim dobro zdravlje i svaku sreću, a fudbalu u Fudbalskom savezu Kantona Sarajevo neku novu energiju, čestit rad u potpunosti zasnovan na propisima, veću snagu i značaj klubova, iskrene i nekompromitirane sportiste na pravim mjestima", stoji u saopćenju Samire Hurem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak