Radinović: Bio sam u nevjerici nakon skandiranja, pričao drugarima i majci

Faruk Zametica
Radinović: Bio sam u nevjerici nakon skandiranja, pričao drugarima i majci
Uglješa Radinović stigao je iz grada na Vrbasu u grad na Miljacki. Crveno-plave boje zamijenio je za Plave i za kratko vrijeme postao ljubimac navijača sarajevskog Željezničara.

Ovaj Novosađanin ističe kako se vrlo brzo uklopio u prijestolnicu Bosne i Hercegovine, te da ga Sarajevo podsjeća na njegov rodni grad.

"Grad je super, super sam se snašao. Iskreno nisam mnogo hodao, bila mi je djevojka, otišla je prije dva dana. Najviše vremena smo provodili kući zbog vremena, ona kada je došla, kiša je padala, možda smo dva puta otišli do grada i prošetali. Navikao sam se brzo, Sarajevo je slično Novom Sadu. Gradovi dosta liče i brzo sam se uklopio", kaže Radinović na početku razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Već u prvom kolu, voljom žrijeba odlučeno je da će snage odmjeriti najveći rivali, Željezničar i Sarajevo. Atmosfera na derbiju ostavila je Radinovića bez riječi.

"Ma fantastično! I prije nego što sam došao, znao sam da je to najveća utakmica u Bosni i Hercegovini, najveći derbi. E sad, doživjeti tu atmosferu, biti na terenu, biti akter te utakmice, sjajan je to osjećaj. Igrati pred našim navijačima... Ja sam i u Borcu igrao pred odličnom publikom i Lešinari su odlični navijači, ali ovo je zaista nevjerovatno. Nikada nisam igrao pred toliko publike. Osjećaj je zaista fenomenalan", ističe Radinović.

Veznjak Željezničara ne samo da je u Plavom dresu debitirao protiv ljutog rivala Sarajeva, nego je nakon utakmice dobio i ovacije Grbavice.

"Ja to nisam mogao vjerovati. Pričao sam baš i drugarima, javio sam i majci. Naježio sam se, nevjerovatno. Nisam mogao da vjerujem da su mi već nakon prve utakmice skandirali. Pogotovo što ja nisam stekao utisak da sam odigrao nešto dobro, jer realno s igračem manje 60 minuta nisam imao ni priliku da pokažem šta znam. Možda sam nekoliko puta bio s loptom i to kada sam uklizao ili oduzeo loptu. Kada sam čuo da skandiraju moje ime, naježio sam se, nisam mogao da vjerujem", kaže Radinović.

U klubu je, kako kaže, odlično dočekan, a atmosfera u svlačionici je prava porodična.

"Fantastično sam dočekan, atmosfera je prava porodična. Uvijek su svi tu na usluzi, spremni da pomognu. Atmosfera u svlačionici je sjajna, nema nekih grupica, da se dijele stariji i mlađi, svi smo kao jedna porodica. Ne dijele se stariji i mlađi. Uklopio sam se sjajno. Osjećam se kao da sam tu, dvije ili tri godine", jasan je Radinović.

Miloš Kostić je od ovog ljeta novi trener Željezničara, a fudbaler Plavih ističe kako Slovenac mnogo pažnje posvećuje taktici.

"Fino je raditi jer je drugačiji od naših trenera, trenera s naših prostora. Dosta je novina unio. Radi u nekom evropskom stilu, više taktički. Sve s ciljem nekim. Mi pred utakmicu s Olimpicom na treningu radimo tačno ono što ćemo raditi na toj utakmici. Dobro je raditi, neko novo iskustvo i od svakog trenera treba pokupiti ono najbolje", dodaje Radinović.

Radinović vjeruje kako Željezničar može do titule prvaka ove sezone.

"Nadam se da može i svi se nadamo da može. Naravno da ćemo dati sve od sebe i uz podršku naših sjajnih navijača sigurno da možemo doći do titule, ali mnogo krvi i znoja tu treba. Dat ćemo svakako sve od sebe", kaže Radinović.

Već u januaru dogovorio je prelazak na Grbavicu, a kaže kako ponuda iz Srbije nije imao.

"Nije bilo nikakvih konkretnih ponuda iz Srbije. Pričalo se još prošlog ljeta o Vojvodini. Ja sam se sa Željezničarom dogovorio u januaru. Znao sam još dok sam igrao u Borcu da ću od ljeta biti igrač Željezničara", ističe Radinović.

Klub u kojem se potpuno afirmirao, banjalučki Borac prolazi kroz teške dane, a Radinović ističe kako je ostao u kontaktu s bivšim saigračima.

"Sa Subom sam baš dobar drugar. Dok smo igrali u Borcu, živjeli smo zajedno u Banjoj Luci. Čujemo se često. Prije nekih mjesec dana dok se pričalo da bi mogao u Želju, ja sam ga nagovarao da dođe. Da imam nekoga svog tu. Rekao je da je u pregovorima s čelnicima kluba, ali eto nisu se dogovorili. Njemu neka je sa srećom, najvažnije je da opet počne igrati", jasan je Radinović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak