Queiroz: Šanse su i dalje podjednake

Radiosarajevo.ba
Queiroz: Šanse su i dalje podjednake

Foto: Reuters

Selektor Portugala Carlos Queiroz odlično je posložio svoje izabranike koji su sa minimalnih 1:0 uspjeli savladati Ćirine Zmajeve. Tajna pobjede leži u odličnom zatvaranju kreatora igre našeg nacionalnog tima Zvjezdana Misimovića.

"Sja­jan su­sret dva ve­oma do­bra ti­ma. U tri na­vra­ta nas je Bog spa­sio, ka­da su bh. igra­či po­ga­đa­li okvir go­la, ali je is­ti Bog spri­je­čio da Li­ed­son pos­ti­gne dru­gi gol i osi­gu­ra naš pro­laz. On ona­kve šan­se po­ga­đa za­tvo­re­nih oči­ju. Bh. re­pre­zen­ta­ci­ja je ve­oma do­bro odo­li­je­va­la na­pa­di­ma mo­jih na­pa­da­ča i mi­slim da je ovo re­alan re­zul­tat. Odi­gra­no je tek prvo po­lu­vri­je­me i šan­se su još uvi­jek 50 - 50. U ovom ve­oma kva­li­te­tnom dvo­bo­ju na­vi­ja­či su za­si­gur­no naj­vi­še uži­va­li", rekao je Queiroz.

"U BiH do­la­zi­mo da da­mo gol, da po­bje­di­mo. Dru­ga­či­je i ne zna­mo. Bo­sna je do­ka­za­la da je je­dna od naj­bo­ljih evrop­skih se­le­kci­ja, ko­ja se s pra­vom na­šla u ba­ra­žu. Ipak smo mi u re­zul­tat­skoj pre­dnos­ti, što će nam do­zvo­li­ti da pu­no opu­šte­ni­je igra­mo od na­šeg do­ma­ći­na", rekao je portugalski selektor.

Portugalci su svjesni pritiska koji će imati na Bilinom Polju, gdje naš nacionalni tim igra odlično.

"Si­gur­no je da nas oče­ku­je vra­ški te­ška uta­kmi­ca. Su­sre­ti ba­ra­ža uvi­jek su bi­li ne­iz­vje­sni do sa­mog kra­ja. Ipak, mi­slim da je Por­tu­gal za­slu­žio da se pla­si­ra na Svjet­sko prven­stvo u Ju­žnoj Afri­ci", dodao je Queiroz.

Portugalski selektor je na okupljanje pozvao Ricarda Costu. Njegove kvalitete su neosporne, ali taj igrač tri godine nije oblačio dres reprezentacije, a najinteresantnije je upravo on saigrač dva najopasnija Zmaja Džeke i Misimovića. Njegova funkcija bila je jasna - prenijeti selektoru sve mane i vrline naših igrača koji igraju u Bundesligi. Costa je odlično obavio svoj 'špiunski' posao, a igrači na terenu u potpunosti zaustavili pokretačku snagu našeg nacionalnog tima - Misimovića. Costa je za nagradu i odlično obavljen posao utakmicu odgledao sa tribina.

san/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak