Queiroz pozvao 23 igrača, među njima i Ronaldo

Radiosarajevo.ba
Queiroz pozvao 23 igrača, među njima i Ronaldo

Foto: AP

Osvježeno u 9:45

Selektor portugalske reprezentacije Carlos Queiroz napravio je spisak igrača na koje računa u dvije utakmice baraža protiv reprezentacije BiH.

Queiroz je pozvao 23 igrača među kojima se našao i C. Ronaldo, ali je izostao odbrambeni igrač Bosingwa koji će biti podvrgnut operativnom zahvatu. Tu su i dva nova imena u selekciji Portugala, Hilario - golman Chelsea, te Fabio Coentrao veznjak Benfice.

Ipak mora na operaciju: Ronaldo pauzira sve do januara?

Madridski dnevnik ABC donosi vijest da bi najskuplji nogometaš današnjice Cristiano Ronaldo (24) uskoro mogao biti podvrgnut operaciji.

Nakon najnovijih pretraga, holandski stručnjak dr. Van Dijk savjetovao je Ronaldu da se ne bi smio vratiti utakmicama do 20. novembra te mu je pritom propisao niz vježbi kojima bi trebao osnažiti ozlijeđeni članak.

Real je prošle sedmice saopštio kako Ronaldo neće morati na operaciju, ali ABC piše da će ukoliko se ne oporavi, operativni zahvat će ipak biti neizbježan.

Ukoliko zaista dođe do operacije, Ronaldo će izbivati s travnjaka dodatnih 6 do 8 sedmica, ovisno o težini oštećenja, što bi značilo da će Ronaldo u tom periodu propustiti dodatnih 12 utakmica Reala.

Ronaldo se ozlijedio u dvoboju Lige prvaka protiv Marseillea (30. rujna), te je potom 10. listopada u utakmici portugalske nogometne reprezentacije protiv Mađarske dodatno pogoršao ozljedu.

Portugalska reprezentacija će 14. studenog odigrati prvu utakmicu protiv Bosne i Hercegovine u Lisabonu u dokvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, a uzvrat u Zenici četiri dana kasnije. Ronaldo je pozvan u reprezentaciju, a iz Reala se nadaju da ga portugalski izbornik Queiroz neće koristiti u tim dvobojima kako ne bi dodatno pogoršao povredu.

Na spisku se nalaze slijedeći igrači:

Golmani: Hilário, Rui Patrício, Eduardo

Odbrana: Bruno Alves, Ricardo Costa, Pepe, Ricardo Carvalho, Rolando, Paulo Ferreira, Miguel

Srednji red: Raúl Meireles, Miguel Veloso, Duda, Deco, Tiago, Joao Moutinho, Fabio Coentrao, Nani

Napad: Simao Sabrosa, Cristiano Ronaldo, Hugo Almeida, Edinho, Liedson.

reprezentacija.net/totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak