Prolaz Lyona, povreda Pjanića

Radiosarajevo.ba
Prolaz Lyona, povreda Pjanića

Nogometaši Liverpoola nisu uspjeli savladati Lyon i sada se nalaze u veoma teškoj poziciji sa pet bodova zaostatka za drugoplasiranom Fiorentinom. Prvo poluvrijeme završeno je bez pogodaka. Treba istaknuti da je Pjanić pet minuta prije završetka prvog dijela zbog povrede napustio teren. Nadamo se da povreda nije ozbiljnije prirode, te da će naš reprezentativac biti spreman za utakmice baraža.

U nastavku susreta gosti su krenuli ofanzivnije što je rezultiralo prekreasnim pogotkom Babela u 82. minuti. Da sve ne prođe kako su Redsi zamislili pobrinuo se Lisandro u 90. minuti susreta i tako osigurao Lyonu prolazak. Liverpool još uvijek ima teoretkse šanse za drugu poziciju, ali će im za to biti potrebna gostujuća pobjeda protiv Debrecena i domaća protiv Fiorentine, uz uslov da će Lyon savladati Viole u narednom kolu.

Fiorentina je u drugom meču grupe E sa 5:2 deklasirala Debrecena i tako došli na korak do osmine finala. Mutu je u 14. minuti doveo talijanski klub u vodstvo, da bi Rudolf u 38. minuti poravnao na 1:1, što je bio rezultat prvog dijela. U sedmoj minuti nastavka Dainelli je ponovo doveo Fiorentinu u vodstvo, a u 59. Montolivo povisio na 3:1. Samo dvije minute trebale su Violama da postignu i četvrti pogodak, a strijelac je bio Marchionni. Coulibaly u 70. minutu smanjuje na 4:2, da bi konačan rezultat postavio Gilardino samo četiri minute kasnije.

Inter je došao do prve pobjede u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka, slavivši pobjedu u Kijevu od 1:2. Dinamo je u 21. minuti preko Shevchenka došao u vodstvo, koje su zadržali do posljednjih pet minuta utakmice. Inter je snagu pokazao u samom finišu susreta i golovima Milita u 86. i Sneijdera u 89. minuti napravili preokret koji ih je gurnuo na vrh tabele.

Utakmica u Kazanu koja se igrala prije svih, između Rubina i Barcelone, završena je bez pogodaka, što je zakompliciralo situaciju u grupi F.

Oba susreta grupe G završena su bez pobjednika. Stuttgart je otkinuo bod na gostovanju kod Sevillae, odigravši 1:1. Domaći su u vodstvo došli u 14. minuti golom Navasa. Veoma bitan bod Stuttgaru je donio Kuzmanović majstorskim pogotkom u 79. minuti.

Utakmica u Bukureštu također je završena 1:1. Nakon prvih 45. minuta bez pogodaka, Rangersi su imali priliku da se Rumunima osvete za težak poraz u prošlom kolu. Škote je u vodstvo doveo McCulloch u 79. minuti. Onofras je ipak dva minuta prije kraja donio domaćinima bod koji ih ostavlja u borbi za drugu poziciju.

Arsenal je više nego lako sa 4:1 ispratio AZ Alkmar. Golove za Topnike postigli su Fabregas u 25. i 52., Nasri u 43. i Diabyu 72. minuti. Počasni pogodak za goste iz Holandije postigao je Lens osam minuta prije kraja susreta.

Standard je sa 2:0 ispratio Olympiakos i tako se upleo u borbu za drugu poziciju koju trenutno drže Grci. Nakon pola sata igre Mbokani je doveo domaće u vodstvo, da bi konačan rezultat postavio Jovanović.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak