Premijer liga BiH: Borac i Željezničar igraju jedan od derbija kola, meč u direktnom TV prijenosu

0
Radiosarajevo.ba
Premijer liga BiH: Borac i Željezničar igraju jedan od derbija kola, meč u direktnom TV prijenosu

Jedan od derbija 10. kola Premijer lige BiH u nedjelju, 20. oktobra, na Gradskom stadionu u Banjoj Luci igraju Borac i Željezničar.

Domaći tim odličnoj formi dočekuje rivala u okviru prvenstvene utrke. Banjalučani su vezali četiri pobjede i treći su na tabeli s 19 bodova, što je dva više od gostiju s Grbavice.

"Odlično smo odigrali prethodne dvije utakmice i ostvarili dvije pobjede koje su nas približile vrhu tabele. Naš cilj je ponoviti dobru igru iz Konjica i zabilježiti novu pobjedu. Ipak, moramo biti oprezni i maksimalno fokusirani. Utakmice između Borca i Željezničara uvijek su prave sportske poslastice i uvjeren sam da će tako biti i sutra. Pozivam naše navijače da dođu u što većem broju i pruže nam podršku", istakao je šef stručnog štaba Borca, Mladen Žižović.

Michael Murphy: Puno se pričalo o reformi obrazovanja u BiH, ali reći ću vam ovo - dobro razmislite

Također se osvrnuo na igru protivnika.

"Željezničar ima velike ambicije ove sezone, što su pokazali na početku prvenstva. Pojačali su se na svim pozicijama, promijenili su pola tima i doveli iskusne igrače koji znaju igrati ovu ligu i ovakve mečeve. Svakom klubu u prvenstvu predstavljaju opasnost", dodao je Žižović.

Ubjedljiva pobjeda Bordo tima: Sarajevo nadigralo Velež i nastavilo utrku za titulu

Optimistični su i u gostujućoj ekipi, gdje se nadaju da će ostati neporaženi.

"Malo je duža pauza. U nedjelju kreće nastavak prvenstva, idemo u Banju Luku. Što se tiče same pauze, iskoristili smo da neke igrače još dignemo na veći nivu po pitanju fizičke spreme. Dečki su stvarno dobro radili. Odigrali smo tu jednu prijateljsku utakmicu u Olovu. Što se tiče samih očekivanja, uvijek idemo da odigramo jednu dobru utakmicu, da se predstavimo u odličnom svjetlu i da pokušamo s jednim gardom i motivom se vratiti neporaženi. Znam da neće biti lako, Borac je u jednoj dobroj formi. Imaju odličnu ekipu, širok roster, ali evo, kažem, sigurno meni za pravo daje, kako dečki rade, da možemo očekivati jednu dobru utakmicu sa naše strane, a sad kako će to biti, vidjet ćemo sve", rekao je Denis Ćorić, trener Željezničara.

Podsjećamo, utakmica između Borca i Željezničara igra se u 19.45 sati, uz direktan TV prijenos na kanalu Arena 1 Premium.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak