Pobjede Sarajeva, Željezničara i Zrinjskog, Radnik odnio bod s Pecare

Radiosarajevo.ba
Šest utakmica 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrano je danas. Tri vodeće ekipe Premijer lige, Zrinjski, Sarajevo i Željezničar upisale su trijumfe.

Na stadionu Grbavica Fudbalski klub Željezničar ugostio je Mladost iz Doboja kod Kaknja. Plavi su do vodstva došli u 20. minuti susreta, a mrežu Velića zatresao je Lendrić. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za Željezničar. 

Sarajevo je u 20. kolu gostovalo kod Olimpica na Otoci. Prvih 45 minuta susreta završeno je bez golova. Sarajevo do vodstva dolazi u 60. minuti, a za veliko slavlje gostujućih navijača pogodio je Said Husejinović. Ostalo je 1:0 za Sarajevo do kraja utakmice.

Sloboda je na Tušnju dočekala Metalleghe iz Jajca. Gosti su se prvi radovali, a pogodak je u 14. minuti susreta postigao Vidović. Tuzlaci su izjednačili četiri minute prije kraja prvog poluvremena, a strijelac je bio Asim Zec. Domaći do trijumfa dolaze u 90. minuti susreta, a pogodio je Tandir. 

Široki Brijeg je na stadionu Pecara ugostio Radnik iz Bijeljine. Domaćin je do vodstva došao u 20. minuti susreta, a eurogol je postigao Zlomislić. Radnik je uspio izjednačiti u prvoj minuti nastavka, a mrežu domaćina zatresao je Stojanović u 46. minuti susreta. U 75. minuti domaćin je ostao sa deset igrača, a crveni karton dobio je Menalo. Do kraja susreta vidjeli smo još po jedan gol na obje strane, a susret je završen rezultatom 2:2.

Lider na tabeli mostarski Zrinjski dočekao je Pod Bijelim brijegom ekipu Krupe na Vrbasu, a strijelac za Plemiće bio je Stojkić. Gosti su uspjeli izjednačiti u 41. minuti, a mrežu Zrinjskog zatresao je Koljić. Plemići do novog vodstva dolaze u 69. minuti susreta, a mrežu Krupe zatresao je Todorović. Samo tri minute kasnije novi pogodak u mreži Krupe, ovaj put strijelac je Bilbija. Ostalo je do kraja 3:1 za Zrinjski.

Utakmnica između Viteza i Čelika završena je rezultatom 0:0. 

Rezultati i tabela

Rezultati 20. kola: Željezničar – Mladost 1:0, Olimpic – Sarajevo 0:1, Zrinjski – Krupa 3:1, Vitez – Čelik 0:0, Sloboda – Metalleghe 2:1, Široki – Radnik 2:1.

Tabela: Zrinjski 42, Sarajevo 40, Željezničar 38, Radnik 34, Sloboda 32, Krupa 30, Široki 27, Mladost 25, Vitez 21, Metalleghe 18, Čelik 11, Olimpic 9,

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak