Poznato ko sjeda na klupu FK Sarajevo nakon što je Dudić podnio ostavku

2
Radiosarajevo.ba
Poznato ko sjeda na klupu FK Sarajevo nakon što je Dudić podnio ostavku

Fudbalski klub Sarajevo danas je zvanično saopćio da će klupu prvog tima preuzeti Emir Obuća, koji će ekipu voditi u narednom periodu.

Obuća će tako na klupi naslijediti Feđu Dudića, koji je jučer podnio ostavku nakon nove blamaže i ispadanja iz Kupa BiH od Čelika.

Obuća je uoči ove sezone iz Akademije FK Sarajevo priključen stručnom štabu prvog tima i odlično poznaje ekipu što je vrlo bitno u datim okolnostima.

Sead je donirao bubreg najboljem prijatelju: Molio sam dragog Boga da se sve podudari

Feđa Dudić više nije trener FK Sarajevo

On je kao igrač ostavio veliki trag u bordo dresu i sigurno se radi o jednom od najvažnijih fudbalera u novijoj historiji kluba s Koševa. U dresu Sarajeva ukupno je odigrao 205 utakmica i postigao 89 golova što ga čini četvrtim najboljim strijelcem Sarajeva svih vremena.

Vučina Ščepanović, koji je do sada radio kao trener u Akademiji, će se priključiti stručnom štabu kojeg će još činiti Adi Adilović, kao trener golmana i Evelin Pipo, kao kondicioni trener.

Obuća će debi imati u nedjelju protiv Posušja na Mokrom Docu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak