Poznati svi učesnici SP-a

Radiosarajevo.ba
Poznati svi učesnici SP-a

Foto: Reuters

Reprezentacija Urugvaja igrala je nerješeno, 1:1 sa Kostarikom u revanš meču baraža i ukupnim rezultatom 2:1 plasirala se na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.

Urugvajci su pred prepunim stadionom "Sentenario" u Montevideu poveli u 70. minutu kada je rezervista Abreu glavom savladao golmana Kostarike. Međutim, samo pet minuta kasnije kapiten gostiju Valter Sentenjo uspio je da izjednači, ali Kostarika nije uspjela i da preokrene do kraja.

Ovo će Urugvaju biti 11. učešće na svjetskim prvenstvima, a na prethodnih deset osvojili su dvije titule, 1930. i 1950. godine. Posljednji put Urugvaj je učestvovao na SP u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine kada je takmičenje završio u prvoj rundi sa dva remija i porazom, te gol razlikom 4:5.

Žrijeb za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi održaće se 4. decembra u Capetownu.

UIčesnici SP 2010:
Azija: Australija, Japan, Sjeverna Koreja, Južna Koreja.
Afrika: Gana, Obala Slonovače, Alžir, Kamerun, Nigerija, JAR (domaćin).
Evropa: Danska, Engleska, Grčka, Njemačka, Italija, Holandija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švicarska, Portugal, Francuska.
Južna Amerika: Argentina, Brazil, Čile, Paragvaj, Urugvaj.
Sjeverna i Srednja Amerika: Honduras, Meksiko, SAD.
Okeanija: Novi Zeland.

Žrijeb za SP obavit će 4. decembra u Capetownu.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak