Potvrđeno: Dragan Stojković Piksi uprkos neuspjehu na Euru ostaje selektor Srbije

1
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Dragan Stojković Piksi uprkos neuspjehu na Euru ostaje selektor Srbije

Dragan Stojković Piksi je dobio povjerenje da i u predstojećem periodu predvodi Srbiju nakon što je na Europskom prvenstvu osvojio dva boda i takmičenje u grupi C završio na posljednjem mjestu.

To je, ipak, uvjerilo čelnike Fudbalskog saveza Srbije da je izbor bio pravi i da bi mu trebalo dati povjerenje da nastavi posao.

Fudbalski savez se oglasio saopćenjem.

Delegacija EU odala počast 'nevinim civilima' na groblju Vojske RS, odmah se oglasio Emir Suljagić

"Održana je sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije putem video-konferencijske veze i donijeto je nekoliko važnih odluka.

Nakon detaljnog izvještaja selektora 'A' reprezentacije Srbije o učešću na prvenstvu Europe u Njemačkoj 'Izvještaj selektora A tima', potvrđeno je povjerenje i data maksimalna podrška Draganu Stojkoviću u ispunjavanju narednih ciljeva koji se nalaze pred najboljim nacionalnom momčadi, a to je predstojeći ciklus utakmica u Ligi nacija gdje će naglasak biti na uigravanju i pripremi reprezentacije za kvalifikacije koje donose plasman na Svjetsko prvenstvo u SAD-u, Meksiku i Kanadi 2026. godine.

Izvršni odbor je jednoglasno usvojio izvještaj selektora Stojkovića koji je predsjednika Džajića i članove najodogovornijeg tijela naše fudbalske organizacije upoznao sa planovima u narednom periodu i činjenicom da će već u septembarskom terminu doći do značajnih promjena u igračkom kadru naše 'A' reprezentacije.

Sredinom augusta, selektor Stojković bit će na raspolaganju predstavnicima medija za odgovore na sva pitanja. Podsjetimo, našu 'A' reprezentaciju prve obaveze u novom ciklusu Lige nacija očekuju u septembru protiv Španije u Beogradu i Danske u Copenhagenu", stoji u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak