Portugalci se žale FIFA-i: "Dočekalo nas je neprijateljstvo!"

Radiosarajevo.ba
Portugalci se žale FIFA-i: "Dočekalo nas je neprijateljstvo!"

Foto: Abola.pt

Nogometna reprezentacija Portugala od sinoć se nalazi u Bosni i Hercegovini.

Portugalci su se nakon slijetanja na sarajevski aerodrom zaputili u Zenicu, gdje su u istoimenom hotelu rezervisali 55 soba. uključujući i Predsjednički apartman i još jedan apartman namijenjen direktoru nogometne reprezentacije Portugala Sa sobom su poveli pravu ekspediciju: kuhare, osoblje i obezbijeđenje. Jedan dio njih je već ranije stigao u Zenicu.

Prema posljednjim informacijama na sarajevskom aerodromu goste iz Portugala dočekalo je nekoliko desetaka domaćih navijača koji su, kako prenose portugalski mediji, izrazito neprijateljski dočekali izabranike Carlosa Queiroza, prenosi Reprezentacija.net.

Portugalski nogometni savez danas će u sjedište FIFA-e uputiti pisanu protestnu notu u kojoj će, kako kažu osim neprijateljskog dočeka navijača osvrnuti se i na, prema njima pretjerano rigoroznu kontrolu Granične policije Bosne i Hercegovine koja je, kako se navodi vrlo detaljno prekontrolisala sve putnike iz Portugala.

Prema saznanjima portala Reprezentacija.net, i u Zenici je portugalsku reprezentaciju dočekala nekolicina mlađih bh. navijača te im također uputila verbalne prijetnje.

Vezano: Portugalci učinili sve da Bosancima zagorčaju boravak

Portugalci odradili prvi trening na Bilinom polju

Kako javlja portal Eni news selekcija Portugala je, uz velike mjere obezbjeđenja, održala je trening na Bilinom polju. Brojne novinarske ekipe prisustvovale su prvih petnaest minuta a napetost se osjeti u zraku.

Treningu je prisustvovalo 20-ak portugalskih pripadnika misije EUPM u BiH koji su na poklon dobili majice i šalove Portugala, te su imali priliku da se uslikaju zajendo sa zvijezdama portugalske reprezentacije.

Najveća zvijezda Ronaldo, prema posljednjim informaicjama, nije doputovao u Zenicu iako portugalski novinari vjeruju da će najskuplji igrač svijeta prisustvovati utakmici na Bilinom polju.

Vezano: Misimović upitan za okršaj u Zenici

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak